Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Π.Α: Στήριξη στους υγειονομικούς μας

Δημοσιεύτηκε στις

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών μας και στεκόμαστε πλάι τους στην απεργία που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας ολοένα και χειροτερεύει. Δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιούν μια σειρά κρίσιμων υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων τοποθετώντας εργολάβους μέσα, ταυτόχρονα προχωρούν σε απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων.

Τα εξαντλητικά ωράρια και οι εφημερίες έχουν φέρει στα όρια του το προσωπικό καθώς και  η τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας είναι άκρως επικίνδυνη! Με εικόνες ντροπής -όπως είδαμε πριν λίγο καιρό- να πέφτουν ταβάνια και να κινδυνεύουν προσωπικό και ασθενείς.

Παράλληλα, η πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, τα ράντζα της ντροπής, ο εξαναγκασμός των ασθενών να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη στα απογευματινά χειρουργεία, η διάλυση της ΠΦΥ δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν κανονικότητα.

Η εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών χτυπάει “κόκκινο”.

Απαιτούμε και διεκδικούμε μαζί με τους υγειονομικούς : 

  • Διπλασιασμό των απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών: 20% αύξηση του βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες. Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και επιδόματος αδείας. Οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες να μην φορολογούνται. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ικανοποίηση των αιτημάτων της ΟΕΝΓΕ για τις άγονες και προβληματικές περιοχές.
  • Αποκλειστική και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας. Δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
  • Καμία υπέρβαση του 48ωρου. Καμία μετακίνηση γιατρού. Κανείς αγροτικός, κανείς ειδικευόμενος να μην εφημερεύει χωρίς την παρουσία ειδικευμένου γιατρού.

H απεργία αυτή δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς αλλά ολόκληρο το λαό.! 

ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

 Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Στάση εργασίας στην εταιρεία Iron Mountain Hellas AE

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024,  7:00πμ με 9πμ και 15:00 με 17:00 Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών...

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: 16 Οκτώβρη συγκέντρωση για το νέο ναυάγιο στο νησί μας, στην ΚΩ

Όλοι, όλες στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. Για το νέο ναυάγιο στο νησί μας,...

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.: Δελτίο Τύπου των σωματείων εργαζομένων ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΟ – ΕΛΓΑ -ΕΜΣΤ σχετικά με την επερχόμενη στάση εργασίας

Τα σωματεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα που υπογράφουμε βρίσκονται μεταξύ των σωματείων τα οποία...