Στήριξη του αγώνα των υγειονομικών και την απεργία στις 17 Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να στηρίξουν την πανελλαδική, πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας στις 9:30. H απεργία δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς αλλά όλο το λαό. Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας ολοένα και χειροτερεύει ως αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Με την εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, τα εξαντλητικά ωράρια και εφημερίες, την τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς κρίσιμων υπηρεσιών με την είσοδο εργολάβων και τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων. Παράλληλα, η πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, τα ράντζα της ντροπής, ο εξαναγκασμός των ασθενών να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη στα απογευματινά χειρουργεία, η διάλυση της ΠΦΥ δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν κανονικότητα. Απαιτούμε και διεκδικούμε μαζί με τους υγειονομικούς :

  • Διπλασιασμό των απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών: 20% αύξηση του βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες. Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και επιδόματος αδείας. Οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες να μην φορολογούνται. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ικανοποίηση των αιτημάτων της ΟΕΝΓΕ για τις άγονες και προβληματικές περιοχές.
  • Αποκλειστική και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας. Δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
  • Καμία υπέρβαση του 48ωρου. Καμία μετακίνηση γιατρού. Κανείς αγροτικός, κανείς ειδικευόμενος να μην εφημερεύει χωρίς την παρουσία ειδικευμένου γιατρού.

ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

 

 

 

Περισσότερα

Εμφάνιση της χορωδίας του ΠΑΜΕ στην έναρξη του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων

Και η χορωδία από εργάτες για εργάτες είναι πλέον γεγονός. Με ενθουσιασμό και συγκίνηση υποδέχτηκαν...

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πήρε μέρος σε εκδηλώσεις στην Ισπανία

Το Σάββατο 5 Οκτώβρη, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πήρε μέρος στις εκδηλώσεις που οργάνωσε το...

Συνέντευξη του Γιάννη Γαλανόπουλου (ΟΕΝΓΕ) και του Μανώλη Βαρδαβάκη (ΠΟΕΔΗΝ) ενόψει της πανελλαδικής, πανυγειονομικής απεργίας

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τη συνέντευξη του Γιάννη Γαλανόπουλου, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ...