Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής: Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων EFOOD / WOLT

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στις πλατφόρμες των EFOOD και WOLT που έκαναν το βήμα και απέργησαν κλιμακώνοντας έτσι τον δίκαιο και μαζικό αγώνα που είναι σε εξέλιξη. 

Η 24ωρη κοινή απεργία των εργαζομένων σε EFOOD και WOLT έδειξε τη δύναμη μας. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απέργησαν και οι πολλές εκατοντάδες που βγήκαν στο δρόμο απέδειξαν πως χωρίς εμάς η παραγγελία δεν πάει, πως τα τεράστια κέρδη των εταιριών βγαίνουν από την δική μας δουλεία μιας και την μέρα της απεργίας ο τζίρος τους έπεσε κατακόρυφα!

Η αποφασιστική και μαζική μας απεργία κατάφερε να σπάσει κάθε προσπάθεια των εταιριών και εργολάβων-δουλεμπόρων να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Ακόμα και ο αριθμός των συναδέλφων που κάτω από την πίεση των εργολάβων και της εταιρείας δεν απέργησαν, ήταν τόσο μικρός που οι εταιρίες δεν μπόρεσαν να τους αξιοποιήσουν για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Στις 12 Οκτώβρη νεκρώσαμε όλη την Αττική και μπλοκάραμε για πρώτη φορά τις δύο πλατφόρμες ταυτόχρονα!  WOLT και  EFOOD δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν. Η δε WOLT για να  δείχνει ότι είναι ανοιχτή είχε εικονικές ζώνες στα 100 μέτρα και η EFOOD δεν είχε διανομέα να πάει την παραγγελία.  

Ο αγώνας που δίνουμε Έλληνες, μετανάστες, μισθωτοί, freelancer, εργαζόμενοι σε εργολάβους – στόλους τσακίζει την προσπάθεια των εταιριών που για να μας εκμεταλλεύονται περισσότερο προσπαθούν να μας διαχωρίζουν και να βάλουν τον έναν απέναντι στον άλλον. Αποδεικνύει πως η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον κοινό αγώνα μιας και εμείς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.   

Απέναντι μας έχουμε εταιρίες που θησαυρίζουν στις πλάτες μας, την ίδια ώρα που εμείς πάμε για δουλειά αβέβαιοι αν θα γυρίσουμε σπίτι σώοι, που το μεροκάματο δεν φτάνει ούτε για τα βασικά και ο μήνας δεν βγαίνει ενώ δουλεύουμε ατελείωτες ώρες πάνω σε δύο ρόδες με συνεχόμενη, εξαντλητική δουλειά σε επικίνδυνες συνθήκες, μετρώντας δεκάδες νεκρούς κάθε χρόνο. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι καθημερινές δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων που πέφτουν θύματα τραμπούκικων και μαφιόζικων πρακτικών με την ανοχή των εταιριών.  

Απάντηση σε όλα αυτά είναι η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας μας. Η EFOOD και η WOLT ξέρουν τη δύναμη μας, αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν πως δεν είμαστε 20 μηχανάκια όπως έλεγαν αλλά ένα τεράστιο απεργιακό ποτάμι με σύγχρονες και δίκαιες διεκδικήσεις. Ξέρουμε καλά πως με τον αγώνας μας θα κατακτήσουμε τα δικαιώματα μας, άλλωστε ότι έχουμε κερδίσει έτσι το κερδίσαμε!

 Γιατί είναι νίκη για εμάς όλο και πιο πολλοί συνάδελφοι:

  • Να ενημερώνονται και να παίρνουν αποφασιστικά μέρος στις μαζικές διαδικασίες, στην περιφρούρηση της δράσης, στις κινητοποιήσεις.
  • Να σπάνε το φόβο, την τρομοκρατία και τους πλαστούς διαχωρισμούς της εταιρίας και των εργολάβων.
  • Να κερδίζουμε το χειροκρότημα και την αλληλεγγύη όλου του λαού γιατί ο αγώνα μας είναι δίκαιος

 Αυτή είναι μόνο η αρχή!

Ο αγώνας μας μόλις ξεκίνησε και θα φτάσει μέχρι το τέλος!

 Στην προσπάθεια να χτυπήσουν και να αποδυναμώσουν τον αγώνα μας, η εταιρία, οι εργολάβοι και άλλοι «εξυπνάκηδες» βγήκαν στην γύρα διαδίδοντας ψέματα στους συναδέλφους πως τάχα το Συνδικάτο θέλει οι εργαζόμενοι σε εργολάβους-στόλους να μείνουν άνεργοι. Μάλιστα έλεγαν ότι τα αιτήματα του Συνδικάτου για τους freelancer οδηγούν σε μισθωτή εργασία , θέλοντας να πουν ότι το Συνδικάτο ζητάει να παίρνουμε τον κατώτατο μισθό , να μην δουλεύουμε και να πληρωνόμαστε και άλλα τέτοια ψέματα , τα οποία είναι φανερό ότι τα προωθούν οι εταιρείες.

Τα ψέματα δεν θα πιάσουν τόπο!

Το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει ξανά ότι παλεύουμε για να έχουμε εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες μας και να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς, να έχουμε ασφάλεια και να γυρνάμε σπίτι μας ζωντανοί , να έχουμε ασφάλιση και όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  Τα αιτήματα μας είναι ξεκάθαρα!

 Απαιτούμε: 

  • Αυξήσεις σε όλες τις αμοιβές και δωρεάν μέτρα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για όλους τους εργαζόμενους στην WOLT ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας μιας και το δίλλημα που τεχνητά μπαίνει «μισθωτός ή freelancer» είναι πλαστό αφού και στις δύο περιπτώσεις ο μισθός δεν ανταποκρίνεται ούτε για τα βασικά
  • Να επιστραφεί η εγγύηση των 200 ευρώ
  • Ελάχιστη αμοιβή ανά ώρα για τους συναδέλφους Freelancer και κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών
  • Καμία σκέψη για απόλυση ή κλείσιμο εφαρμογών σε όσους συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
  • Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε εργολάβο ή στόλο να προσληφθούν απευθείας από την εταιρία με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και με δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σημερινές μας ανάγκες. Ιδιαίτερα για τους συναδέλφους μετανάστες η απευθείας πρόσληψη από την WOLT που θα  αναγνωρίζει όλα τα νόμιμα- ένσημα, δώρα, επιδόματα- ανοίγει το δρόμο για να εξασφαλίσουν και τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα ή επανένωση της οικογένειας
  • Κάλυψη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος για όλους τους διανομείς

 

Για τους εργαζόμενους στα WOLT MARKET απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. 
  • Υπογραφή σύμβασης με ειδικότητα αποθηκάριου και ένταξη στα ΒΑΕ και όχι υπαλλήλου γραφείου ή πωλητή όπως συμβαίνει τώρα. 
  • Πληρωμή των υπερωριών – βραδινών με τη νόμιμη προσαύξηση που αναλογεί.

Περισσότερα

Δήλωση Γιάννη Τασιούλα, Προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ για τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με την Υπουργό Εργασίας για τον...

Η τοποθέτηση της υπουργού Εργασίας για τον κατώτερο μισθό επιβεβαιώνει ότι ενισχύεται και αναβαθμίζεται...

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Μεγάλη νίκη του αγώνα λιμενεργατ’ων της COSCO – Πλήρης ένταξη στα ΒΑΕ των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ αναδρομικά από το...

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ,ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Συνάδελφοι, είμαστε περήφανοι που...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Τη Δευτέρα 14/10/24 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για...