Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις εξελίξεις σχετικά με την υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ,

Εδώ και πολλούς μήνες  δίνουμε την μάχη για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβαση εργασίας στον όμιλο, η οποία να κατοχυρώνει τους μισθούς, το 5ημερο-8ωρο, σταθερό ωράριο εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, με ενιαίο τρόπο, να προβλέπει ουσιαστικές αυξήσεις.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει πολλές συναντήσεις προετοιμασίας μεταξύ της Επιτροπής Εργαζομένων και διευθυντικών στελεχών του ομίλου, και στη βάση αυτών των συζητήσεων η Ομοσπονδία μας, ως η μόνη αντιπροσωπευτική οργάνωση, αρμόδια να υπογράψει την επιχειρησιακή ΣΣΕ στον συγκεκριμένο όμιλο που έχει πανελλαδική εμβέλεια, έχει  καταλήξει και καταθέσει από το καλοκαίρι ολοκληρωμένο το σχέδιο της επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του ομίλου κρατά αναβλητική στάση, κωλυσιεργεί, φαίνεται να αποφεύγει την συνάντηση με την Ομοσπονδία.

Δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι τώρα που έχουμε φτάσει στο σημείο των τελικών αποφάσεων από την πλευρά της εργοδοσίας, για το αν θα υπογράψει την επιχειρησιακή σύμβαση ή θα εξακολουθεί να μην κατοχυρώνει επίσημα τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων του ομίλου, κρατώντας τους στην ανασφάλεια και προβάλλοντας ως  “χάρη” και οικειοθελή παροχή κάθε αύξηση σε ατομικό επίπεδο ή μέσω κουπονιών, αυτή προσπαθεί να αποφύγει την όποια συμβατική δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους.

Εξάλλου, αυτή είναι η τακτική της εργοδοσίας του κλάδου όλα αυτά τα χρόνια, που επιδιώκει να στριμώξει τους εργαζομένους στα δικά της μέτρα, να υποβαθμίσει τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση, να τους απομονώσει στους ατομικούς όρους και με αυτό τον τρόπο να τους κάνει πιο φτηνούς και πιο ευέλικτους, να μεγαλώνει την εκμετάλλευση και τα κέρδη της!

Αυτή είναι, άλλωστε, και η κατεύθυνση των αντεργατικών νόμων, με τους οποίους έχουν εξοπλίσει την εργοδοσία όλες οι κυβερνήσεις!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μόνο με την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης θα καταφέρουμε να θωρακίσουμε και να κατοχυρώσουμε κατακτήσεις. Γι αυτό δεν θα κάνουμε πίσω, όσα εμπόδια και δυσκολίες κι αν μας βάλουν!

Η αποφασιστικότητα, η συλλογική, μαζική δράση και η οργάνωση του αγώνα είναι μονόδρομος για εμάς και ο μόνος τρόπος για να κάμψουμε την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας.

Η απάντηση που θα δώσουμε το επόμενο διάστημα, αν η Διοίκηση του ομίλου δεν έρθει άμεσα σε ουσιαστική και αποτελεσματική συζήτηση με την Ομοσπονδία μας, θα είναι απάντηση αγωνιστική με κλιμάκωση ως την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα Επιχειρησιακή ΣΣΕ για όλους, με αυξήσεις στους μισθούς μας, 5ημερο-8ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή, μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, διευρυμένα εργασιακά δικαιώματα!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Η Ομοσπονδία στέκεται στο πλευρό των νέων στρατευμένων

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της και στέκεται στο...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής – Παράρτημα Αν. Αττικής: Η Καθαριότητα κτιρίου ΠΕΑΑ δεν λύνεται με συμβάσεις

ΓΙΑ ΑΛΛΗ  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΝΕΤΑΙ...

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατιωτών

Η διοίκηση του Συνδικάτου καταγγέλλει την επιβολή ποινών από την κυβέρνηση σε φαντάρους και...