Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατιωτών

Δημοσιεύτηκε στις

Η διοίκηση του Συνδικάτου καταγγέλλει την επιβολή ποινών από την κυβέρνηση σε φαντάρους και την απόπειρα στοχοποίησης και  τρομοκράτησης στρατευμένων από βουλευτές  της ΝΔ  και του ΣΥΡΙΖΑ επειδή εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη και την αιματοχυσία στο Λίβανο απ’ το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. ΄

Όλη αυτή η προσπάθεια από το αστικό κράτος και τα κόμματα που το υπηρετούν εξελίσσεται σε συνθήκες όπου η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα κέρδη των καπιταλιστών εμπλέκει την χώρα όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εκθέτοντας τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους και μετατρέποντας τον σε στόχο αντιποίνων. Η επίθεση που εξαπολύει εναντίων φαντάρων και στο δικαίωμα τους να εκφράζουν την αντίθεση τους σε αυτή την πολιτική που τους μετατρέπει σε κρέας στα κανόνια του ιμπεριαλισμού, δείχνει την επικίνδυνη κλιμάκωση στην ενεργό συμμετοχή της χώρας στο μακέλεμα που προκαλεί το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ στην Μέση ανατολή με τις πλάτες ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα αστικά ΜΜΕ που την ώρα που ξεπλένουν τα εγκλήματα του κράτους δολοφόνου σιγοντάρουν την στοχοποίηση της εναντίωσης των στρατευμένων στις συγκεκριμένες πολιτικές.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά! Έχουν άποψη, έχουν φωνή και δεν μπορεί κανείς να τη φιμώσει, με απειλές και τρομοκρατία.
Είναι δικαίωμά τους να εκφράζουν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές επιλογές, διαδηλώνοντας, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προασπίζοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, που καθιστά τη χώρα μας στόχο αντιποίνων.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν μαζικά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Έχουμε ξεκάθαρο ότι πρόκειται για την ίδια πολιτική η οποία χτυπάει εργατικά δικαιώματα ώστε να εξυπηρετήσει τα κέρδη των βιομηχάνων και θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες και τα μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους ως κόστος. Όλα αυτά που κάθε χρόνο δίνει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από τον προϋπολογισμό για ΝΑΤΟικές δαπάνες και χρεώνει τον λαό μας με 500.000 ευρώ την μέρα ώστε να επιχειρεί Ελληνική φρεγάτα στην ερυθρά θάλασσα ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατιωτών που εκφράζουν ανοιχτά την εναντίωση τους στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας σε έναν ακόμα πόλεμο .Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας.
  • Να επιστρέψει όλο το στρατιωτικό προσωπικό που βρίσκεται εκτός συνόρων.
  • Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε οποιαδήποτε πολεμική εμπλοκή.
  • Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας και κάθε είδους στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις εξελίξεις σχετικά με την υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Εδώ και πολλούς μήνες  δίνουμε την μάχη για την υπογραφή...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Η Ομοσπονδία στέκεται στο πλευρό των νέων στρατευμένων

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της και στέκεται στο...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής – Παράρτημα Αν. Αττικής: Η Καθαριότητα κτιρίου ΠΕΑΑ δεν λύνεται με συμβάσεις

ΓΙΑ ΑΛΛΗ  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΝΕΤΑΙ...