Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Παρθενώνας”: Συμπαραστεκόμαστε στους στρατευμένους που εκφράζουν την εναντίωση τους στον πόλεμο

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυο με τους νέους στρατευμένους που εκφράζουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, την αιματοχυσία στο Λίβανο και τη γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή μας, που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μαζί με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά το πόσο επικίνδυνη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει άλλη μια φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, να διαθέσει το στρατηγείο της Λάρισας για να προσφέρει κάλυψη στους μακελάρηδες.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θ. Πλεύρης και του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παππάς στοχοποιούν φαντάρους ζητώντας την τιμωρία στρατευμένου επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής. Όπως ακριβώς κάνουν και τα κόμματά τους που έχουν πλήρη συμφωνία με την εμπλοκή της χώρας μας.

Αποτελεί δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες, σε εκδηλώσεις ενάντια στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, στην αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στη γενοκτονία στη ΓΑΖΑ και στο ΛΙΒΑΝΟ.

Το εργατικό, το εκπαιδευτικό, το νεολαιίστικο και εν γένει το αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας απαιτεί τώρα τέτοιες προσπάθειες να σταματήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση. Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, και ως τέτοια μοιράζονται και εκφράζουν τις ίδιες αγωνίες και διεκδικήσεις.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα να καταδικάσουν την προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση των φαντάρων που εναντιώνονται σε όλη τη χώρα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους.

Περισσότερα

Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων: Καταγγελία για την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος του προέδρου

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος του προέδρου του σωματείου μας, Χρήστο Κουλουρά, για...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης: Τιμάμε τα 52 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Εμπνεόμαστε από τον ηρωικό αγώνα του Πολυτεχνείου! Έξω οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από τη χώρα...

Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία: 27 Νοέμβρη Συγκέντρωση

Ανακοίνωση – κάλεσμα για τη συγκέντρωση την Πέμπτη 27/11 στις 1.00 μμ στην Πλατεία Αγ....