Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους στρατευμένους

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Καρδίτσας καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού των στρατευμένων οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεση τους ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα εγκλήματα όπως αυτά στη Λωρίδα της Γάζας, στο Λίβανο στη Συρία κ.α., από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ.

Στεκόμαστε στο πλευρό κάθε στρατευμένου, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει την αντίθεση του στα συνεχιζόμενα εγκλήματα σε βάρος των λαών αυτών, ενάντια στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία και την αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά θάλασσα.

Οι αξιωματικοί, οι στρατευμένοι και ο λαός έχουν δώσει μεγάλους αγώνες για τα πολιτικά δικαιώματα των νέων στρατευμένων.

Είναι δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε την γνώμη τους ελεύθερα, να συμμετέχουν σε πορείες, σε συγκεντρώσεις καταδίκης του πολέμου. Είναι δικαίωμα των νέων στρατευμένων να ζητάνε να γυρίσει πίσω η ελληνική φρεγάτα που πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα, να σταματήσει η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, να σταματήσει ο ανεφοδιασμός αμερικάνικων αεροπλανοφόρων σε ελληνικά εδάφη.

Βουλευτές, της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι στάζουν χολή για τουςνέους στρατευμένους που «τόλμησαν» να συμμετέχουν με τα στρατιωτικά τους ρούχα, στην αντιπολεμική συγκέντρωση και να εκφράσουν την θέση πολλών στρατευμένων παιδιών για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ζητάνε την πειθαρχική ποινή του φαντάρου.

Προσπαθούν να επιβάλλουν σιωπητήριο στους στρατευμένους όπως ακριβώς επιχειρούν και σε βάρος των εργαζομένων οι οποίοι μέσα από τα Σωματεία και τον Συλλογικό τους αγώνα σηκώνουν κεφάλι για καλύτερους μισθούς και μεροκάματα.

Στεκόμαστε στο πλευρό τους.Απαιτούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια δίωξης, πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των στρατευμένων.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατιωτών

Η διοίκηση του Συνδικάτου καταγγέλλει την επιβολή ποινών από την κυβέρνηση σε φαντάρους και...

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνίας και Πληροφορικής Αττικής: 18 Οκτώβρη Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ - πολιτιστικό κέντρο Ελληνικό Μολύβι (μετρό...

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής: Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για την απαράδεκτη τιμωρία με 15...