Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών : Για την τροποποίηση των δρομολογίων των εσωτερικών λεωφορείων

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Όπως προφανώς γνωρίζετε, αποφασίστηκε η τροποποίηση των δρομολογίων των εσωτερικών λεωφορείων που εξυπηρετούν τη μετακίνηση του προσωπικού, προς και από την εργασία του.

Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια των εσωτερικών λεωφορείων θα διεξάγονται ανά 40 λεπτά αντί ανά 30 λεπτά που διεξάγονταν μέχρι σήμερα. Οι μεταβολές αυτές επηρεάζουν, και μάλιστα βλαπτικά, τους όρους εργασίας των εργαζομένων.

Ειδικότερα, η μεταβολή της συχνότητας των δρομολογίων αυξάνει τον, ήδη υπερβολικό, χρόνο πρόσβασης του προσωπικού στο χώρο δουλειάς, καθώς θα πρέπει να βρίσκεται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 40 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της βάρδιας. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πρόσβασης, γιατί οι συγκεκριμένοι χώροι εργασίας είναι προσβάσιμοι αποκλειστικά με τη χρήση των εσωτερικών λεωφορείων. Τον αντίστοιχο χρόνο υποχρεωτικής αναμονής θα πρέπει να δαπανήσει κάθε εργαζόμενος και κατά τη λήξη της βάρδιάς του, προκειμένου να εξέλθει του χώρου εργασίας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις ως άνω μεταβολές και ζητάμε να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των εργαζομένων στο χώρο εργασίας και να εξασφαλίζεται η ασφαλής μετακίνησή τους εντός του χώρου του αεροδρομίου.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των σχολικών καθαριστριών

Οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των σχολικών καθαριστριών Να παρθεί πίσω η απόλυση σχολικής...

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Θεσπρωτίας: Όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 10.30 Π.Μ ΠΛΑΤΕΙΑ...

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Αττικής: Δελτίο για την εκδήλωση για τις ΣΣΕ

Τη Δευτέρα 20 Απρίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συνδικάτου μας, με την συμμετοχή της ΟΙΥΕ...