Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων. Ακόμα και σήμερα βρίσκεται στην εντατική χωρίς να γνωρίζουν οι γιατροί τις επιπτώσεις των εγκεφαλικών αιμορραγιών που προκλήθηκαν από την πτώση.
Ο σοβαρός αυτός τραυματισμός δεν είναι ο πρώτος και απ’ ότι φαίνεται ούτε ο τελευταίος καθώς έχει γίνει καθεστώς η εντατικοποίηση και συνήθεια ένας τουλάχιστον τραυματισμός κάθε Καλλιτεχνική περίοδο.
Σε μια από τις μεγαλύτερες σκηνές της Χώρας μας με πολλές ταυτόχρονες παραγωγές το Τεχνικό προσωπικό είναι μικρότερο σε αριθμό σε σχέση με τις ανάγκες, ενώ πάνω από το 50% των θέσεων καλύπτονται από συμβασιούχους.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ένας εργαζόμενος κάτω από 30 χρόνων με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην Ε.Λ.Σ. να κινδυνεύει να μείνει με σταθερά προβλήματα στην υγεία του και άνεργος για το υπόλοιπο της ζωής του.
Το Σωματείο μας συμπαραστέκεται στον εργαζόμενο που δίνει μάχη για τη ζωή του και στην οικογένεια του. Δε δεχόμαστε τη λογική «πάμε και όπου βγει», ούτε τη λογική «φταίει ο σταθμάρχης».
Απαιτούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας στη Λυρική, να σταματήσει η εντατικοποίηση, να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας.
Ένταξη των επικίνδυνων επαγγελμάτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και καταβολή του επιδόματος επικινδυνότητας στο Τεχνικό προσωπικό σκηνής.
Απαραίτητη εκπαίδευση για το Τεχνικό προσωπικό.
Απόδοση των ευθυνών στους πραγματικούς υπευθύνους. Να σταματήσει το αφήγημα ατομικής ευθύνης των εργαζομένων και η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων μεταξύ αυτών.
Πλήρη οικονομική υποστήριξη του συγκεκριμένου εργαζόμενου για την αποκατάσταση της υγείας του και της επιβίωσής του μέχρι να επανέλθει στη δουλειά.