Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Για την 6η διαπραγμάτευση της  κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδοτικούς φορείς 

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/10/24 συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΒ στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Και αυτή τη φορά οι εκπρόσωποι των εργοδοτών  επιβεβαίωσαν  την πρόθεσή τους, επιμένοντας να αφήνουν εκτός της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης την πλειοψηφία των εργαζομένων στο κλάδο.

Από τη δική μας πλευρά ξεκαθαρίσαμε εξ αρχής ότι δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση που θα εξαιρεί χιλιάδες συναδέλφους από τον κατώτερο κλαδικό μισθό που θα καταληχθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον καταθέσαμε στους εργοδοτικούς φορείς για το μισθολογικό κομμάτι της ΣΣΕ και για διάρκεια 12 μηνών την παρακάτω πρόταση:

Από 1/7/24 έως 31/12/24 ο κατώτερος κλαδικός μισθός – ημερομίσθιο διαμορφώνεται(872 ευρώ και 38,92 ευρώ αντιστοίχως).

Από 1/1/25 έως 30/6/25 ο κατώτερος κλαδικός μισθός – ημερομίσθιο διαμορφώνεται (915 ευρώ και 40,87 ευρώ αντιστοίχως).

  • Πάνω στον εκάστοτε διαμορφωμένο βασικό μισθό – ημερομίσθιο καταβάλλεται επίδομα 5% στην 1η Ειδικότητα (τεχνίτης παραγωγής ή χειριστής) και το οποίο θα προσδίδεται μετά από 1 χρόνο υπηρεσίας σε όσους εργαζόμενους δεν έχει δοθεί.
  • Σε όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες καταβάλλεται επίδομα 15% επί του διαμορφωμένου κλαδικού μισθού – ημερομισθίου.
  • Προβλέπεται επίδομα γάμου ή συμφώνου συμβίωσης 10%.
  • Προβλέπεται επίδομα για κάθε τέκνο 5%.
  • Προβλέπονται 3 τριετίες με 10% κάθε μία (μισθωτοί) και 6 τριετίες με 5% κάθε μία (ημερομίσθιοι) προσμετρώνται όλες οι ασφαλιστικές ημέρες του εργαζόμενου και η περίοδος 2ος2012 – 12ος2024 (περίοδος που κατ’ εντολή των εργοδοτών και αντεργατικών νομοθεσιών των κυβερνήσεων έχουν διαγραφεί από τον εργάσιμο βίο!!!).

Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών δεν έδωσαν καμία δέσμευση και σε αυτή την πρόταση με μια ελάχιστη αύξηση και ζήτησαν χρόνο για να τη μελετήσουν…..

Είναι προφανές ότι προσπαθούν να εξασφαλίσουν όσο περισσότερο μπορούν τα υπερκέρδη τους.  Κυρίως όμως να επιβάλουν τη στρατηγική τους στόχευση που είναι να δημιουργήσουν απογοήτευση, συγχίσεις, γκρίνια και διάσπαση των εργαζομένων με την επιμονή τους να αφήσουν πάνω από τους μισούς εργαζόμενους του κλάδου,  εκτός του πεδίου εφαρμογής της Συλλογικής Σύμβασης.

 

Δε θα τους περάσει! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανέχεια!

Βάζουμε στη πρώτη γραμμή τις δικές μας ανάγκες.

Συγκεντρώνουμε όλες τις δυνάμεις για να πετύχουμε το στόχο μας!

Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χεριά και σε αδράνεια προσμένοντας την ελεημοσύνη  των εργοδοτών! Τη στιγμή που καθημερινά βάζουν στα σεντούκια τους εκατομμύρια ευρώ, εμείς αγωνιούμε ακόμα και για τα απολύτως απαραίτητα. 

Είμαστε παντού σε αγωνιστική ετοιμότητα. Τα ΔΣ των σωματείων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο να ενημερώσουν τους συναδέλφους. Κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενος να κάνει δική του υπόθεση την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Να κάνει δική του υπόθεση και να πάρει στα χεριά του τη ζωή του, τη ζωή της οικογένειας του!

Με οργάνωση, συμμέτοχη στις αποφάσεις θα επιβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες κόντρα στα κέρδη των βιομηχάνων. 

Η οργάνωση, η ενότητα και η συνοχήμας που αποτελούν τη δική μας δύναμη μας, αποτελούν και τον εφιάλτη της μεγαλοεργοδοσίας.

Συντονίζουμε τα βήματα μας πανελλαδικά όλα τα Σωματεία μαζί με την Ομοσπονδία. Θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για ζωή με αξιοπρέπεια στις πύλες των εργοστασίων! Με την οργανωμένη και μαζική διεκδίκηση των δικών μας  συμφερόντων θα πετύχουμε τους στόχους μας. Θα κερδίσουμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...