Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Καταγγελία για την κήρυξη παράνομης της απεργίας των μηχανοδηγών

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

Καταγγέλλουμε την εταιρεία Hellenic Train που έστειλε στα δικαστήρια για άλλη μια φορά τον αγώνα των μηχανοδηγών, για την 24ώρη απεργία που είχαν προκηρύξει την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου,  χαρακτηρίζοντάς την παράνομη και καταχρηστική.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο αλλά και ο λαός μας έχουν πληρώσει ακριβά την πολιτική της εμπορευματοποίησης του σιδηροδρομικού δικτύου που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει  η σημερινή.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά το έγκλημα στα Τέμπη, το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση. Συνεχώς έρχονται νέες καταγγελίες επιβατών και εργαζομένων στην επιφάνεια για δέντρα που πέφτουν μέσα στις γραμμές, τρένα που βγάζουν καπνούς με το βαρέλι της υποβάθμισης να μην έχει πάτο.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι στην ζυγαριά κόστους – οφέλους, η ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και του επιβατικού κοινού δεν είναι στις προτεραιότητες της Hellenic Train.

Η Hellenic Train είναι η εταιρεία που επιδοτήθηκε με δεκάδες εκατομμύρια, και που ευθύνεται για το έγκλημα των Τεμπών! Είναι η εταιρεία που δεν παίρνει κανένα μέτρο υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και επιβατών. Είναι η ίδια εταιρεία που είχε την κάλυψη και στην στήριξη όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ.

 Οι μηχανοδηγοί απαιτούν :

  • αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας, με άμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο,
  • ολοκλήρωση των έργων υποδομής,
  • συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου,
  • καθαρισμό του δικτύου από φυσικά εμπόδια.

         Ο αγώνας των μηχανοδηγών μας αφορά όλους! 

 ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ.

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ.

 

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...