Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Οι φαντάροι είναι του Λαού Παιδιά

Δημοσιεύτηκε στις

 Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για την απαράδεκτη τιμωρία με φυλακή, σε στρατιώτες που παραβρέθηκαν στις αντιπολεμικές συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά και την Αθήνα και μέχρι πρότινος ήταν ο ένας Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Πειραιά και ο άλλος μέλος Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ. Όπως και άλλοι φαντάροι στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, από το βήμα κατήγγειλαν την εμπλοκή της χώρας μας στο μακελλειό που συντελείται στην Μέση Ανατολή.

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των στρατευμένων συναδέλφων, που συμμετείχαν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια και διώκονται για το δικαίωμα τους να εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη τους. Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η ποινή στον στρατευμένο συνάδελφο και να μην προχωρήσουν οι ποινές με τους υπόλοιπους φαντάρους. Κάτω τα χέρια από τα παιδιά του λαού!

Οι αξιωματικοί, οι στρατευμένοι και ο λαός έχουν δώσει μεγάλους αγώνες για τα πολιτικά δικαιώματα των νέων στρατευμένων. Εξάλλου είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι, αφού όπως τόνισε και ο ίδιος ο φαντάρος, οι νέοι στρατευμένοι αποτελούν κρέας στα κανόνια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ, σε περίπτωση περεταίρω γενίκευσης του πολέμου.

Βουλευτές, της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι στάζουν χολή για τον συνάδελφο που «τόλμησε» να συμμετέχει, όπως και άλλοι στρατευμένοι συνάδελφοι με τα στρατιωτικά τους ρούχα, στην αντιπολεμική συγκέντρωση και να εκφράσει την θέση πολλών στρατευμένων παιδιών για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ζητάνε την πειθαρχική ποινή του φαντάρου.

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας! Είναι δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε την γνώμη τους ελεύθερα, να συμμετέχουν σε πορείες, σε συγκεντρώσεις καταδίκης του πολέμου. Είναι δικαίωμα των νέων στρατευμένων να ζητάνε να γυρίσει πίσω η ελληνική φρεγάτα που πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα, να σταματήσει η αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, να σταματήσει ο ανεφοδιασμός των αμερικάνικων αεροπλανοφόρων σε ελληνικά εδάφη.

Η σιγή νεκροταφείου, που προσπαθούν να επιβάλουν για την εμπλοκή της χώρας μας, δεν θα περάσει. Στεκόμαστε στο πλευρό κάθε νέου στρατευμένου, κάθε νέου εργαζόμενου και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του να εκφράζει ελεύθερα την γνώμη του. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει πρακτικές εκφοβισμού στα παιδιά του!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά και έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν την γνώμη τους για όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά.

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...