Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Για την προσπάθεια στοχοποίησης φαντάρων που εναντιώνονται στον πόλεμο

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυα με τους νέους στρατευμένους που εκφράζουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, την αιματοχυσία στο Λίβανο και τη γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή μας, που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μαζί το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Με πολιτική μεθόδευση της κυβέρνησης τιμωρήθηκαν με 15 μέρες φυλακή δύο στρατευμένοι που εξέφρασαν όπως έχουν αναφαίρετο δικαίωμα την άποψή τους ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους. Καμία σχέση με την πραγματικότητα και το περιεχόμενο όσων εξέφρασαν οι φαντάροι δεν έχουν τα δήθεν πειθαρχικά παραπτώματα που τους απέδωσαν για τη συμμετοχή τους σε φιλειρηνική αντιπολεμική συγκέντρωση και πολιτική τοποθέτηση.

Αποτελεί δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες, σε εκδηλώσεις ενάντια στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, στην αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στη γενοκτονία στη ΓΑΖΑ και στο ΛΙΒΑΝΟ.

Η ελευθερία της έκφρασης και της διαμαρτυρίας είναι δικαίωμα ακόμη και των στρατευμένων. Σήμερα δε, είναι απολύτως αναγκαίο και κρίσιμο να ακούγονται τέτοιες φωνές για να δυναμώσει η διεκδίκηση του λαού μας για να επιστρέψει όλο το στρατιωτικό προσωπικό που βρίσκεται εκτός των συνόρων της χώρας μας και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους πολέμους στους οποίους μας εμπλέκει η κυβέρνηση χωρίς καμία εξουσιοδότηση.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά το πόσο επικίνδυνη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει άλλη μια φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, να διαθέσει το στρατηγείο της Λάρισας για να προσφέρει κάλυψη στους μακελάρηδες.

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, απαιτεί εδώ και τώρα να παρθούν πίσω άμεσα οι πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν στους στρατεύσιμους!

Περισσότερα

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Για την 6η διαπραγμάτευση της  κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδοτικούς φορείς 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/10/24 συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΒ στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης...