Ένωση Απόστρατων Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής: Για την τρομοκράτηση στρατευμένων

Δημοσιεύτηκε στις

 Ως εν ενεργεία στρατιωτικοί δώσαμε μάχη μέσα από τα συνδικαλιστικά μας σωματεία, ώστε η φωνή μας να ακούγεται ελεύθερα και δυνατά και ενωμένη με τη φωνή των οικογενειών μας, μέσα από τους φορείς και τα σωματεία τους, η φωνή αυτή να φέρνει αποτελέσματα για τις ζωές μας, που διαχρονικά οι πολιτικές μαυρίζουν.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι αυτή την περίοδο, που η κυβέρνηση, χωρίς καμιά εξουσιοδότησή μας, εμπλέκει το στρατιωτικό προσωπικό, τον λαό και τη χώρα μας σε πολέμους που διεξάγονται στη γειτονιά μας, τρομοκρατούνται και εκφοβίζονται νέοι στρατευμένοι που τολμούν να πουν φωναχτά αυτά που η νεολαία φωνάζει σε όλο τον κόσμο. Να φωνάξουν για την «ΕΙΡΗΝΗ». Για να σταματήσουν οι πόλεμοι.

Οι στρατευμένοι είναι παιδιά του λαού μας. Ορκίστηκαν να φυλάσσουν τα σύνορα της πατρίδας μας, τα κυριαρχικά δικαιώματά της και τον λαό της. Έχουν κάθε αναφαίρετο δικαίωμα να συμμετέχουν σε φιλειρηνικές εκδηλώσεις. Να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε πολέμους εκτός των συνόρων της χώρας σε βάρος άλλων λαών. Να διαμαρτύρονται για την εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, άρα και των ιδίων, σε αυτούς τους πολέμους. Μια εμπλοκή που καθιστά τη χώρα μας και τον λαό της στόχο αντιποίνων.

Η Ένωσή μας καταδικάζει κάθε ενέργεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού και δηλώνει τη στήριξή της και αλληλέγγυα σε κάθε στρατευμένο που διαμαρτύρεται κατά των πολέμων.

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού: Για την προσπάθεια στοχοποίησης των φαντάρων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης των διαμαρτυρόμενων φαντάρων ενάντια στη...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Καταγγελία του Συνδικάτου Φαρμάκου για την εργοδοσία της Medichrom

Το Συνδικάτο Φαρμάκου-Καλλυντικού Αττικής καταγγέλλει στους εργαζομένους του κλάδου την εργοδοσία της εταιρείας MEDICHROM...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από κοινού με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας...