Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Συμμετοχή στην Πανελλαδική σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων Γαλάτσι

Δημοσιεύτηκε στις

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας ο Σύλλογός μας με αντιπροσωπεία του, θα συμμετέχει με Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και εκατοντάδες σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην Πανελλαδική Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 9 -10 Νοέμβρη, στην Αθήνα, με σύνθημα:

“Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, στο δρόμο της Ανατροπής”.

Μαζί με συναδέλφους και συναδέλφισσες που αγωνιούν για την κατάσταση των συνδικάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό, για να δυναμώσουμε ένα μεγάλο εργατικό – λαϊκό μέτωπο διεκδίκησης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.

Για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τους οποίους ο λαός μας πληρώνει με αιματηρές οικονομικές συνέπειες και με κινδύνους που γεννά η επέκταση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και το ενδεχόμενο μιας νέας γενικευμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Για να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας για την ανατροπή της άσχημης κατάστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, της απομαζικοποίησης των συνδικάτων και απαξίωσης της συλλογικής δράσης για την οποία ευθύνονται οι γνωστές πλειοψηφικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

          Θα πάρουμε μέρος στη συζήτηση, στον προβληματισμό, στον αγωνιστικό σχεδιασμό, για τον συντονισμό των επόμενων βημάτων και σταθμών της δράσης μας, για:

Να συντονιστούν περισσότερες δυνάμεις σε ένα μεγάλο, πανελλαδικό μέτωπο πάλης.

Να μαζικοποιηθούν τα σωματεία, να ανέβει το επίπεδο οργάνωσης των εργαζομένων, αλλά και λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων.

Να πολλαπλασιαστούν οι εστίες του αγώνα, της διεκδίκησης, της αμφισβήτησης της αντεργατικής πολιτικής και της εκμετάλλευσης. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, σε όλη την χώρα.

Να αλλάξει ο συσχετισμός στους φορείς του κινήματος, στα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα υπέρ των δυνάμεων του αγώνα, της ταξικής πάλης, ενάντια στις δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής.

Να δυναμώσει η κοινή δράση με τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και άλλους φτωχούς βιοπαλαιστές.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Όχι στην τρομοκράτηση των φαντάρων που εναντιώνονται στη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυο με τους νέους στρατευμένους που εκφράζουν...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 11 Οκτώβρη Κάλεσμα στην αντιπολεμική συγκέντρωση – συναυλία

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση-συναυλία την Παρασκευή, 11 Οκτώβρη στις 19:30 στην...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την στάση της Hellenic Train στην απεργία των σιδηροδρομικών σωματείων

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την στάση της Hellenic Train που σέρνει...