Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Δημοσιεύτηκε στις

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από την αρχή τις χρονιάς. Στην περιοχή μας η δεύτερη αυτή φάση αναπληρωτών δεν κάλυψε όλα τα κενά αφήνοντας τα σχολεία της Ικαρίας, των Φούρνων και της Θύμαινας χωρίς μουσικούς (2), δασκάλους(3), δασκάλους ειδικής αγωγής(3), εκπαιδευτικούς θεατρικής αγωγής (2) και εικαστικών (2). Πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες προσλήψεις με βάση τα κενά και τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας και χαρακτηριστικό είναι ότι προσλήφθηκε για ακόμα μια φορά εκπαιδευτικός γαλλικών μειωμένου ωραρίου, ο οποίος/ οποία αν καταφέρει και αναλάβει υπηρεσία με τις αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, θα είναι υποχρεωμένος να γυρνάει όλα τα σχολεία της Ικαρίας, ένα νησί που όπως γνωρίζετε έχει ιδιαίτερο ανάγλυφο και μεγάλες αποστάσεις.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση!

Οι υποδομές των σχολείων είναι επικίνδυνες! Η χρηματοδότηση των σχολείων κάθε χρόνο και ακόμη πιο πενιχρή και με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, η κατάσταση έχει δυσκολέψει ακόμα πιο πολύ! Πέρα από όλα αυτά έχουμε Οκτώβριο μήνα χωρίς στελεχωμένα σχολεία και με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!!!

 Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου, την αξιοπρεπή δουλειά, τη μόρφωση των μαθητών! Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς των μαθητών μας!

 

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Χιλιάδες τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία μετά και τη β΄φάση αναπληρωτών

Οι ευθύνες του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι τεράστιες και εγκληματικές απέναντι στα μορφωτικά...