Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Χιλιάδες τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία μετά και τη β΄φάση αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε στις

Οι ευθύνες του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι τεράστιες και εγκληματικές απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Ξεσηκωνόμαστε παντού! Στις 23 του Οκτώβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε!

ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων, Σύλλογοι διδασκόντων παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και διεκδικούμε να καλυφθούν εδώ και τώρα όλα τα κενά στα σχολεία.

Δίνουμε απάντηση στον “ψηφιακό υπουργό” και τα επιτελεία του Υπουργείου, που ήξεραν εξ αρχής ότι με την πολιτική που ακολουθούν οδηγούν τα σχολεία στην υπολειτουργία.

Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο…Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης στο να μην ανοίγουν κάθε χρόνο οι πίνακες του ΑΣΕΠ, όπως διεκδικούν τα σωματεία, ώστε να ανανεώνονται με τους νέους απόφοιτους των Παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών, οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο.

Βέβαια αυτό δεν πτοεί το υπουργείο στο να συνεχίζει την κοροϊδία αλλά και να πετά το μπαλάκι των ευθυνών στους εκπαιδευτικούς, που δε δήλωσαν δήθεν ενδιαφέρον για πρόσληψη…Είναι χαρακτηριστικό πως παραδέχεται ότι δεν κατάφερε να καλύψει 350 θέσεις δασκάλων Γενικής και Ειδικής Αγωγής, χωρίς όμως να αναφέρει ότι οι προσλήψεις που έγιναν χθες, έφταναν ίσα-ίσα τον αριθμό των δασκάλων ΠΕ 70 που είχαν απομείνει στον πίνακα του ΑΣΕΠ (3.855 προσλήψεις δασκάλων Γενικής και Ειδικής- στον πίνακα είχαν απομείνει περίπου 3.870 εκπαιδευτικοί).

Τα αποτελέσματα των χθεσινών προσλήψεων αφήνουν τα σχολεία με πολλά κενά, με τους εκπαιδευτικούς να δίνουν πραγματικά ό,τι έχουν και δεν έχουν, για να μείνουν όρθια. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους….0 προσλήψεις παράλληλης στήριξης σε Ανατολική και Δυτική Αττική στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 4 από τα 23 κενά καλύφθηκαν στα Τμήματα Ένταξης στην ΔΙΠΕ Α΄Πειραιά, 12 από τα 94 κενά ΠΕ 70 καλύφθηκαν στη ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής.

Το υπουργείο είχε γνώση όλης της κατάστασης και συνειδητά κορόιδευε, όταν παρουσίαζε τις συγχωνεύσεις ως λύση στα προβλήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο περιβόητος “εξορθολογισμός” που προσπάθησε να περάσει ντάλα καλοκαίρι ήταν ξεκάθαρα στη λογική ότι η εκπαίδευση των παιδιών μας κοστίζει και άρα τα σχολεία πρέπει να τα βγάλουν πέρα με όσους εκπαιδευτικούς υπάρχουν στους πίνακες και όχι με ακόμη περισσότερους νέους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Βασικός καημός του υπουργείου είναι να εκβιάζει και να σέρνει σε διώξεις εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Το σχέδιό του για τη λειτουργία των σχολείων είναι στην ουσία να μην καλυφθούν ποτέ τα εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, κενά σε δασκάλους Γενικής και Ειδικής Αγωγής αλλά και στις ειδικότητες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι τον Ιούνιο.

Οι εκπαιδευτικοί όμως έχουμε το δικό μας σχέδιο. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο αγώνας για την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας κλιμακώνεται. Σταθμός η απεργία στις 23/10 που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ, όπου η μαζική συμμετοχή θα αποτελέσει απάντηση στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης. Θα βάλει μπροστά τις ανάγκες μας για μισθούς αξιοπρέπειας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σύγχρονη, ποιοτική σχολική στέγη αλλά και φθηνή κατοικία για όσους δουλεύουν μακριά από τον τόπο τους.

ΥΓ: Ο “ψηφιακός” υπουργός και τα περισπούδαστα επιτελεία του ας αφήσουν τα ”ψηφιακά” Μαθηματικά και ας πιάσουν τα πραγματικά Μαθηματικά της ζωής και των αναγκών…Ακόμη και το “περιορισμένο ενδιαφέρον” των υποψηφίων στους πίνακες του ΑΣΕΠ να δηλώσουν το σύνολο των περιοχών για εργασία, έχει ως  ηθικό αυτουργό την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή και όλες οι κυβερνήσεις.

Όσοι δεν αναλαμβάνουν ή όσοι παραιτούνται, το κάνουν γιατί δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα με τα 776€ για έναν νεοδιόριστό ή 900€  για έναν αναπληρωτή, που θα πληρωθεί στην καλύτερη περίπτωση στα μέσα του Νοέμβρη, με 500€ το ενοίκιο (αφού έχεις μείνει στην αρχή σε κάμπινγκ, στο σχολείο, στο αυτοκίνητο), με 80€ το “πράσινο ρεύμα και τουλάχιστον 200€ η μετακίνηση χωρίς να βάλουμε τη διατροφή και το σούπερ μάρκετ για τα είδη πρώτης ανάγκης….

Να δώσουν λοιπόν αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου-14ου μισθού, να λύσουν το οξυμένο ζήτημα της διαμονής, να κατοχυρώσουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όπως χρόνια διεκδικούν τα σωματεία των εκπαιδευτικών, αντί κοροϊδεύουν και να εξαπατούν.

Να καλυφθούν εδώ και τώρα όλα τα κενά!

ΣΤΙΣ 23 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...