Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων που εκφράζουν την εναντίωσή τους στον πόλεμο

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Ε. Κ. Κ.-Ι.  συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυα με τους νέους στρατευμένους που εκφράζουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη, την αιματοχυσία στο Λίβανο και τη γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή μας, που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μαζί το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά το πόσο επικίνδυνη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει άλλη μια φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, να διαθέσει το στρατηγείο της Λάρισας για να προσφέρει κάλυψη στους μακελάρηδες.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θ. Πλεύρης και του ΣΥΡΙΖΑ Π.Παππάς στοχοποιούν φαντάρους ζητώντας την τιμωρία στρατευμένου επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής. Όπως ακριβώς κάνουν και τα κόμματά τους που έχουν πλήρη συμφωνία με την εμπλοκή της χώρας μας.

Αποτελεί δικαίωμα των νέων στρατευμένων να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, πορείες, σε εκδηλώσεις ενάντια στην αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, στην αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, ενάντια στη γενοκτονία στη ΓΑΖΑ και στο ΛΙΒΑΝΟ.

Το εργατικό κίνημα της χώρας μας απαιτεί τώρα τέτοιες προσπάθειες να σταματήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση. Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, και ως τέτοια μοιράζονται και εκφράζουν τις ίδιες αγωνίες και διεκδικήσεις.

Η εμετική προσπάθεια τρομοκράτησης του φαντάρου και όλων των φαντάρων που εκφράζουν την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών, θα πέσει στο κενό.

Να γυρίσουν πίσω εδώ και τώρα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας που βρίσκονται να πολεμούν στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...