Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού – Δέρματος: Για το εργοδοτικό έγκλημα σε εκκοκκιστήριο στη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε στις

Η  (ΟΕΚΙΔΕ) εκφράζει την οργή και την αμέριστη θλίψη της για το νέο εργοδοτικό έγκλημα που κόστισε τη ζωή στην 25χρονη εργαζόμενη στο εκκοκκιστήριο «Αφοί Καραγιώργου», στον Πρόδρομο Λάρισας. Άλλος ένας εργαζόμενος, μια νέα εργάτρια, θυσία στο βωμό του κέρδους, με την εργοδοσία να θησαυρίζει πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, αδιαφορώντας για τη ζωή τους.

Με ευθύνη της εργοδοσίας θα έπρεπε να υπάρχει μηχανισμός διακοπής λειτουργίας σε όλα τα μηχανήματα της εγκατάστασης, η έλλειψη του οποίου οδήγησε στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα.

Το νέο αυτό περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι το αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας και της πλήρους απουσίας ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς. Οι ευθύνες της εργοδοσίας είναι εγκληματικές.

Τα κέρδη τους χτίζονται πάνω στις ζωές των εργαζομένων, έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε πραγματικά κάτεργα. Από κοντά και η κυβέρνηση, που με την αντεργατική της πολιτική θωρακίζει την εργοδοσία και αποδυναμώνει τα ελεγκτικά σώματα, αφήνοντας τους εργαζόμενους βορά στα χέρια των αφεντικών. Πρόκειται για ένα διαρκές έγκλημα που συντελείται στους χώρους δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σιωπούμε, αλλά να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλείας, ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Η συλλογική δράση είναι ο μόνος δρόμος για να σταματήσει αυτή η αιματοχυσία στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μην σκύψει το κεφάλι! Να παλέψει οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία του, για να βάλει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Μόνο μέσα από τον αγώνα μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε έναν κόσμο όπου η ανθρώπινη ζωή δεν θα μετριέται ως κόστος!

 

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού : Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση των φαντάρων

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους τη στοχοποίηση των φαντάρων που εκφράζουν τη...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών : Η ελευθερία της έκφρασης και της διαμαρτυρίας είναι δικαίωμα ακόμη και των στρατευμένων

Στο άκουσμα τρομοκράτησης νέων στρατευμένων που συμμετέχουν σε λαϊκές, φιλειρηνικές εκδηλώσεις και εκφράζονται ελεύθερα...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περ. Αττ.:Για την προσπάθεια στοχοποίησης των φαντάρων που εκφράζουν την εναντίωσή τους στον πόλεμο

Καταδικάζουμε την προσπάθεια στοχοποίησης και τρομοκράτησης φαντάρων από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Θ....