Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Για την διαπραγμάτευση της κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδοτικούς φορείς 

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη 9/10/24 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΒ στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στην προηγουμένη συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς που έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών με τη στάση τους επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά ότι την αποκλειστική ευθύνη  της σοβαρής καθυστέρησης για την ολοκλήρωση της συζήτησης που αφορά την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, φέρει την σφραγίδα του ΣΕΒ.

Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών, αθετώντας ακόμη και την ίδια την πρόταση τους, στη συνάντηση του Ιουλίου για κατώτερο κλαδικό μισθό που αφορούσε το σύνολο των εργαζομένων στο κλάδο, πρότειναν εκ νέου για πάνω από το μισό κλάδο να μείνει με τον κατώτερο γενικό μισθό που ορίζει η κυβέρνηση και μόνο ορισμένες ειδικότητες να πάνε στα 872 ευρώ. Αύξηση 5%, όσα δηλαδή φαίνεται ότι θα δώσει η κυβέρνηση, με βάση τις εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών, από 1/4/25.

Κωλυσιεργούν επιδιώκοντας  να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους, να οδηγήσουν την Ομοσπονδία σε ένα συμβιβασμό με την υπογραφή ΣΣΕ που θα αφορά κάποιους εργαζόμενους και την πλειοψηφία να την αφήσουν εκτός αυτής.

Οι βιομήχανοι του κλάδου που έχουν έχουν θησαυρίσει στην κυριολεξία, που επιδοτούνται συνεχώς από τις κυβερνήσεις με εκατομμύρια ευρώ για να είναι ανταγωνιστικοί και να εξασφαλίζονται  μεγαλύτερα κέρδη για τους ομίλους και τις επιχειρήσεις τους,στην ακόρεστη δίψα τους για κέρδη ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που δίνουν για αύξηση, αφορούν ορισμένους εργαζόμενους ενώ χιλιάδες συναδέλφους θέλουν να τους  αμείβουν με μισθούς και μεροκάματα στο ύψος του κατώτερου μισθού.

Παράλληλα επιδιώκουν με τον κατακερματισμό να δημιουργήσουν συγχύσεις, γκρίνια και διάσπαση των εργαζομένων.

Δε θα τους περάσει! Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες και στέλνουμε, ξεκάθαρο μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει στην εργοδοσία να δημιουργήσει το παραμικρό ρήγμα στη δύναμη μας που είναι ενότητα και η συνοχή μας! Δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη δυο και τριών «ταχυτήτων» εργαζομένων!

Δεν θα νομιμοποιήσει τους αντεργατικούς νόμους που υπονομεύουν την ύπαρξη ΣΣΕ συμφωνώντας με την επιβολή του κατώτερου μισθού  που αποφασίζει η κυβέρνηση με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία μέσα από την πιο άγρια εκμετάλλευση μας.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Εμείς διαλέγουμε τις ζωές μας! Να πάνε στα τσακίδια τα κέρδη τους!

Προχωράμε μπροστά για να υπάρξουν νέες κατακτήσεις για να υπογραφεί νέα κλαδική ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Με αισιοδοξία, με ορμή, πείσμα και απαιτητικότητα,  διεκδικώντας Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα για το σύνολο των εργαζομένων, αυξήσεις πραγματικής ανακούφισης της καθημερινότητάς μας!

Άλλωστε η υπογραφή ΣΣΕ με αξιόλογους όρους αμοιβής και εργασίας   από σωματεία του κλάδου όπως στην ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΑ, ΔΕΛΤΑ, ΠΑΥΛΙΔΗ MONDELEZ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΑ, ΕΖΑ κ.α, δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε ενημέρωση των εργαζομένων και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει μετά την συνάντηση της  9ης Οκτώβρη με τον ΣΕΒ και ανάλογα με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης θα καθοριστούν τα επόμενα βήματά μας.

Προετοιμαζόμαστε για σύγκρουση!

Συγκεντρώνουμε όλες τις δυνάμεις για να πετύχουμε το στόχο μας!

Άλλος δρόμος από αυτόν δεν υπάρχει!

Έχουμε την πείρα και γνωρίζουμε ότι οι βιομήχανοι θα υπογράψουν με όρους που θα επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και η οικογένειές μας, μόνο κάτω από την οργανωμένη και μαζική διεκδίκηση των δικών μας  συμφερόντων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατώτερο Κλαδικό μισθό στα 1000 ευρώ ή 40 ευρώ ημερομίσθιο. Αύξηση σε ποσοστό 12% για το 2024.
  • Ξεπάγωμα όλων των ωριμάνσεων (τριετίες) από τον Φεβρουάριο του 2012.
  • Αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα.
  • 8ωρο-5ήμερο-40ωρο.
  • Όχι στη διευθέτηση χρόνου εργασίας, στα εξαντλητικά ωράρια.
  • Μέτρα προστασίας Υγιεινής & Ασφάλειας στους χώρους εργασίας, για να μη θρηνούμε σκοτωμένους και σακατεμένους εργάτες.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Άρτας: 9 Οκτώβρη σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, την κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την ιδιωτικοποίηση του...

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί...

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία ΕΡΜΗΣ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Κάλεσμα σε 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση στο ΨΝΑ – Δαφνί στις 10 Οκτώβρη

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...