Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία ΕΡΜΗΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία ERMIS ΜΟΝ. ΕΠΕ στην οποία προχώρησε η συγκεκριμένη επιχείρηση στις 30 Σεπτέμβρη 2024.

Θεωρούμε την απόλυση ως εκδικητική απέναντι στην συναδέλφισσα, στην οποία ο εργοδότης άσκησε ψυχολογική και λεκτική βία και μάλιστα έγινε και προσπάθεια να την εμποδίσει να μπει στον χώρο εργασίας της παρ ότι δεν της είχε κοινοποιηθεί η απόλυση. Μάλιστα ο εργοδότης με στόχο να εκφοβίσει την συναδέλφισσα αφού δεν την άφησε να χτυπήσει την κάρτα της κάλεσε την αστυνομία στον χώρο.

Το συνδικάτο θα στηρίξει την συναδέλφισσα όπως και κάθε συνάδελφο που χάνει την δουλειά του. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες όπου η ακρίβεια η οποία δημιουργείται από τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων πετσοκόβει το εισόδημα μας και η κυβέρνηση εφαρμόζοντας πλήρως τις κατευθύνσεις της ΕΕ εφοδιάζει τους εργοδότες του κλάδου με όλους τους αντεργατικούς νόμους και εργαλεία ώστε να εξυπηρετούν την κερδοφορία τους στις πλάτες των εργαζομένων.

Στις σημερινές συνθήκες καθημερινά μέσα στους χώρους εργασίας αποδεικνύεται η όλο και μεγαλύτερη ανάγκη ώστε η οργάνωση των εργαζομένων στο συνδικάτο να μετράει αποφασιστικά βήματα και μέσα από την οργανωμένη δράση να μην νιώθει κανένας συνάδελφος μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Για την διαπραγμάτευση της κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδοτικούς φορείς 

Την Τετάρτη 9/10/24 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΒ στα...

Εργατικό Κέντρο Άρτας: 9 Οκτώβρη σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, την κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την ιδιωτικοποίηση του...

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Κάλεσμα σε 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση στο ΨΝΑ – Δαφνί στις 10 Οκτώβρη

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...