Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Κάλεσμα σε 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση στο ΨΝΑ – Δαφνί στις 10 Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει μείνει όρθιο στην δημόσια ψυχική υγεία και απεξάρτηση, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ, έπειτα από την μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, προχωρά την Πέμπτη 10/10/2024 σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ και συγκέντρωση στις 7 πμ μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου με απεργιακή φρουρά, ημέρα ανοιχτής εφημερίας του Νοσοκομείου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, βάζοντας εμπόδιο στις φωνές που καθησυχάζουν ότι δήθεν τίποτα δεν θα αλλάξει, στις προκλητικές φωνές του Υπουργού Εμπορίας της Υγείας που με κυνικές δηλώσεις απέναντι ακόμα και σε καρκινοπαθείς ασθενείς προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο – άσπρο.

Ας αναρωτηθούν το Υπουργείο Υγείας και η 2η ΥΠΕ τι θα συμβεί όταν υλοποιηθούν τα σχέδια τους, που προχωράνε με γοργούς ρυθμούς, με το κλείσιμο του ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ, με την διακοπή λειτουργίας των ΤΕΠ, με την κατάργηση των στεγνών προγραμμάτων και των προγραμμάτων για τα τυχερά παιχνίδια, το διαδίκτυο και τις διατροφικές διαταραχές. Τι θα γίνει όταν τα ΨΤΕ του ΨΝΑ θα γίνουν και με την βούλα του νόμου αποθήκες ψυχών, την ίδια ώρα που δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ενίσχυσης της ήδη ανύπαρκτης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και των δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Τι τελικά γίνεται με την ενίσχυση από το Ταμείο Ανάκαμψης των ΜΚΟ και των ΑΜΚΕ με προγράμματα με ημερομηνία λήξης, που πετάνε τους ασθενείς στο δρόμο μόλις ξεκοκαλίσουν τα κονδύλια. Οι υγειονομικοί δεν θα γίνουμε συνυπεύθυνοι στο τριτοκοσμικό υγειονομικό περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Απαιτούμε:  

  • Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.
  • Όχι στην κατάργηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Να συνεχίσει η λειτουργία του ως Νοσοκομείο στο ΕΣΥ.
  • Κάτω τα χέρια σας από το 18 Άνω! Ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων ως κύρια μορφή θεραπείας. Να συνεχίσει και να ενισχυθεί η λειτουργία των προγραμμάτων στα τυχερά παιχνίδια, το διαδίκτυο και τις διατροφικές διαταραχές.
  • Τα Κ.Ψ.Υ. να ενισχυθούν και να αποτελέσουν τον πυρήνα διασύνδεσης στην πρωτογενή πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας στην ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση και αποκατάσταση στην κοινότητα.
  • Όχι στις απολύσεις και την εργασιακή ομηρία των χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας. Άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες. Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους.
  • Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία. Να μην τολμήσουν να φέρουν τα μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών σχέσεων. Να μην πειράξουν ούτε έναν εργαζόμενο. Να περάσει άμεσα η τροπολογία που θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ/ΙΔΟΧ των προγραμμάτων απεξάρτησης στα Νοσοκομεία.
  • Ενίσχυση εδώ και τώρα των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης. Δεν θα ανεχτούμε να ζουν οι ασθενείς μας και οι θεραπευόμενοί μας σε τριτοκοσμικές συνθήκες.
  • Να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων (άδειες, ρεπό, συμβάσεις εργασίας).

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Άρτας: 9 Οκτώβρη σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, την κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την ιδιωτικοποίηση του...

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί...

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία ΕΡΜΗΣ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του σωματείου μας

Το Σωματείο μας ανακοινώνει ότι χτες βράδυ ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία  για την ανάδειξη ...