Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Δημοσιεύτηκε στις

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, η γνωστή ομάδα Καραγεωργόπουλου και Σταυρούλας Νικολάου «ξαναχτύπησε». Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με στόχο την ακύρωση της ΓΣ των Αντιπροσώπων και διορισμό προσωρινής διοίκησης. Για άλλη μια φορά τα δικαστήρια απέρριψαν την προσωρινή διαταγή.

Την ίδια στιγμή που τα ταξικά και ζωντανά συνδικάτα της δύναμης του ΕΚ Πάτρας παλεύουν για την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων σε μια σειρά κλάδους, που παλεύουν για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που προετοιμάζουν την πανελλαδική απεργία για τις 20 Νοέμβρη, εμφανίζονται κάθε τρία χρόνια οι γνωστοί εργατοπατέρες για να επιτεθούν ξανά με δικαστικά μέσα και ψέματα στα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που μέρα νύχτα εδώ και χρόνια δίνουν τη μάχη για την οργάνωση της πάλης των εργατών ενάντια σε κυβέρνηση, εργοδοσία και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Γιατί αυτό που τους ενοχλεί και δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα, είναι ότι από τότε που η Διοίκηση του ΕΚ πέρασε στα χέρια των ταξικών δυνάμεων, άλλαξε συνολικά η κατάσταση στην Πάτρα. Τα σωματεία μαζί με τη σημερινή Διοίκηση ανέπτυξαν μια πολύμορφη και πλούσια δράση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στα αστικά κόμματα που στήριξαν την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης. Τους ενοχλεί γιατί το ΕΚ Πάτρας μαζί με δεκάδες σωματεία δίνουν τη μάχη της ζωντανής λειτουργίας των σωματείων, της μαζικοποίησης του αγώνα για την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ της εργατικής τάξης, συγκρούονται με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, καταγγέλλουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες, όπως αυτή της ΓΣΕΕ.

Αυτό και μόνο τους ενοχλεί! Δεν τους έπιασε ο πόνος για τους εργαζόμενους.Το μόνο που θέλουν είναι να ανακόψουν την αγωνιστική πορεία του ΕΚ Πάτρας τα τελευταία 7 χρόνια. 

Να σκεφτούν οι εργαζόμενοι: Πού ήταν αυτοί όλα αυτά τα χρόνια και τα δήθεν σωματεία τους; Πότε είπαν έστω μια  κουβέντα για όλα αυτά που βιώνει ο εργάτης μέσα στους χώρους δουλειάς, για τον εργάσιμο χρόνο που οι εργοδότες έχουν κάνει λάστιχο με τις πλάτες της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων;

Πού είναι όλοι αυτοί τα τελευταία χρόνια που σακατεύονται καθημερινά συνάδελφοί μας μέσα στους χώρους δουλειάς, τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις; Εδώ και μήνες δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν για τον πόλεμο και την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τη σφαγή που πραγματοποιεί το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ σε λαούς της Μέσης Ανατολής. Πλήρης Αφωνία…

Και πώς να πουν άλλωστε, αφού σιγοντάρουν αυτή την πολιτική, καλλιεργούν την απογοήτευση και ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι οι απεργίες και κινητοποιήσεις «έφαγαν τα ψωμιά τους». Καλλιεργούν την ταξική συμφιλίωση, ότι μπορούν να κερδίζουν και οι εργαζόμενοι και τα αφεντικά.

Για αυτό άλλωστε αξιοποιούν σωματεία «φαντάσματα» και σωματεία σφραγίδες με στόχο να αλλοιώνουν τους πραγματικούς συσχετισμούς με την παραγωγοί νόθων αντιπροσώπων σε μια σειρά δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Που μετατρέπουν σε μία νύχτα σωματεία της Πάτρας σε σωματεία που καλύπτουν δήθεν πολλούς νομούς από Μεσσηνία μέχρι Ήπειρο ή και όλη την Ελλάδα με έδρα πάλι την Πάτρα για να τους βγαίνουν τα «κουκιά». Είναι σωματεία που εδώ και έξι χρόνια δεν έχουν καταθέσει κανένα χαρτί νομιμοποίησης ή έγγραφο αρχαιρεσιών στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας όπως προβλέπει ο νόμος και το Καταστατικό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συνδικαλιστές που δεν ανέχονται τέτοιες πρακτικές να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις της υποταγής και του συμβιβασμού, να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα τους και μαζί με το ΕΚ Πάτρας να δώσουν την μάχη για την ανάπτυξη νικηφόρων αγώνων που θα βάζουν στο επίκεντρο την πάλη για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρο, για υπογραφή ΣΣΕ.

Τώρα όλοι στη μάχη για να πετύχουν οι απεργίες που έχουν προκηρύξει μια σειρά Ομοσπονδίες σε διάφορους κλάδους, όπως η πανελλαδική απεργία των Οικοδόμων στις 6 Νοέμβρη, η Πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτώβρη, η 48ωρη απεργία των Ναυτεργατών στις 22-23 Οκτώβρη, αλλά και μια σειρά άλλες κινητοποιήσεις.

Όλοι στη μάχη για να πετύχει η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ κάτω από την πίεση δεκάδων εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων που έθεσαν το ζήτημα της κλιμάκωσης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, αστικών κομμάτων και εργοδοσίας.

Όλοι στο πόδι ενάντια στις επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ σφαγιάζει τους γύρω λαούς με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις καταδίκης του πολέμου και της επικίνδυνης εμπλοκής της Ελλάδας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς, για να φύγουν οι Νατοϊκοί από τη χώρα μας, για να σταματήσει η Νατοϊκή άσκηση «πρόβα πολέμου» που γίνεται αυτές τις μέρες στην Ανδραβίδα.

Δυναμώνουμε τα συνδικάτα μας, το δικό μας όπλο απέναντι σε κυβέρνηση, εργοδοσία και εργατοπατέρες. Δυναμώνουμε τον αγώνα σε κάθε εργοστάσιο, επιχείρηση και κλάδο. Αυτή είναι η δική μας αποστολή, το δικό μας καθήκον απέναντι στην τάξη μας για να περάσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα στην αντεπίθεση, για νέες νικηφόρες νίκες.

 

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους, τα σωματεία της δύναμης του Ε.Κ. Πάτρας, να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων την Κυριακή 6 Οκτώβρη και ώρα  9:00πμ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ!

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καθορίζουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις με κλιμάκωση

Μετά το κάλεσμα από τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ σε σύσκεψη φορέων και...