Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Σε κάθε σχολή, τμήμα στέλνουμε μήνυμα εναντίωσης στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, αλληλεγγύης στην πάλη των λαών

Δημοσιεύτηκε στις

Με αγωνία και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην κλιμάκωση της επιθετικότητας του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ και τις νέες επιθέσεις στην Δυτική Όχθη στην Παλαιστίνη και στο Λίβανο.

Ξεχειλίζουμε από οργή γιατί με τις πλάτες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και την υποστήριξη και εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στηρίζεται το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ με νέες επιθέσεις και δολοφονίες πολιτικών ηγετών οξύνει τους ανταγωνισμούς, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να γενικευθεί και να κλιμακωθεί ο πόλεμος στην περιοχή.

Πλέον, όσα προσχήματα χρησιμοποίησε το κράτος δολοφόνος και η ΝΑΤΟική προπαγάνδα   έχουν αποκαλυφθεί και καταρρεύσει. Οι εικόνες φρίκης του πολέμου, το αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής γίνεται στο βωμό των ανταγωνισμών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί σε αυτές τις εικόνες δεν βλέπουμε όλοι το ίδιο. Εμείς βλέπουμε τα παιδιά των Παλαιστινίων να θάβονται ζωντανά στα ερείπια των ισραηλινών βομβαρδισμών, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι βλέπουν τις τιμές των μετοχών τους να αυξάνονται.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες αφού μας εμπλέκει στον πόλεμο σε αντίθεση με την θέληση του λαού και της νεολαίας, μετατρέποντας και τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων. Εδώ και τώρα να σταματήσει την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο! Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα από την ερυθρά θάλασσα! Να αποσύρει την στήριξη της από το κράτος του Ισραήλ!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, το λαό του Λιβάνου και των λαών όλης της περιοχής που δοκιμάζονται! Είμαστε στο πλευρό και του Ισραηλινού λαού που με ευθύνη της κυβέρνησής του, γίνεται στόχος αντιποίνων!

Δεν ανεχόμαστε η επιστήμη μας να αξιοποιείται για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους! Δεν ανεχόμαστε να σέρνουν νέους φοιτητές και ερευνητές πίσω από δολοφονικά σχέδια.  Απαιτούμε να σταματήσει η συνεργασία του ΕΚΠΑ με την οπλοβιομηχανία LockheedMartin! Οποιαδήποτε συνεργασία ελληνικού Πανεπιστημίου με πολεμικές βιομηχανίες, με το κράτος του Ισραήλ, οποιαδήποτε πραγματοποίηση ΝΑΤΟικού προγράμματος θα μας βρει απέναντι.

Τώρα δεν είναι ώρα σιωπής αλλά κραυγής για να ακουστεί δυνατά το “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” το “απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο”. Τώρα είναι ώρα για κάθε νέο και νέα να πάρει θέση, να σταθεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας με τους λαούς που παλεύουν για το δίκιο.

Οι λαοί με την πάλη τους μπορούν να σηκώσουν ανάστημα, να δείξουν την δύναμή τους απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις!

Σε κάθε σχολή και τμήμα οργανώνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες, στέλνουμε μεγάλο μήνυμα εναντίωσης στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, αλληλεγγύης στην πάλη των λαών!

Απαιτούμε:

  • Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο! Να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Εδώ και τώρα να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα που πλέει στο “στόμα του λύκου” στα πλαίσιο της επιχείρησης “Aspides” της ΕΕ.
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές. Ούτε γή – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
  • Καμία συνεργασία ελληνικού Πανεπιστημίου με το ΝΑΤΟ, το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και εταιρίες που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καθορίζουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις με κλιμάκωση

Μετά το κάλεσμα από τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ σε σύσκεψη φορέων και...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος: Πούλμαν για Ριτσώνα

Η ΟΕΚΙΔΕ έχει δρομολογήσει πούλμαν, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να παρευρεθούν...