Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Καταγγελία για άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στην εταιρεία ΚΥΚΝΟΣ Αμαλιάδα

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους ακόμα ένα εργοδοτικό «έγκλημα» που έγινε χθες το πρωί στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας της εταιρείας «ΚΥΚΝΟΣ» στα Σαβάλια Αμαλιάδας.

Ακόμα ένας συνάδελφος κάτω από το βάρος της εντατικοποίησης της εργασίας, των ωραρίων–λάστιχο και των ελλιπών μέτρων προστασίας και ασφάλειας βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος. Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τη συμπαράστασή της στον συνάδελφο και στην οικογένειά του και ευχόμαστε οι επιπτώσεις να μην είναι σοβαρές και μόνιμες.

Το γεγονός ότι κάθε χρόνο θρηνούμε θύματα στους χώρους δουλειάς, νεκρούς, σακατεμένους οφείλεται στους «σιδερένιους νόμους και κανόνες» της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Αυτοί είναι που επιβάλλουν την εντατικοποίηση, τα ωράρια-λάστιχο, την πλημμελή τήρηση των μέτρων προστασίας και ασφάλειας, γιατί αυτά κοστίζουν ή μειώνουν την παραγωγικότητα.

Το σύνθημα «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ»πρέπει να γίνει πράξη γιατί οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε δικαίωμα σήμερα να φεύγουμε για δουλειά και να ξέρουμε ότι θα επιστρέψουμε σπίτι μας σώοι και αβλαβείς, έχουμε κάθε δικαίωμα σε αυξημένα μέτρα προστασίας, που αρμόζουν στις δυνατότητες της εποχής και στα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην «ΚΥΚΝΟΣ» οργανωμένα να δυναμώσουν την πάλη για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για να γυρίζουν υγιείς και αρτιμελείς στα σπίτια τους.

Στο δίλημμα «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ» η απάντηση είναι οι ζωές μας!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 6 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία – 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Με τον αποφασιστικό, μαζικό αγώνα μας διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...