Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Στεκόμαστε στο πλευρό των λιμενεργατών των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του και στέκεται στο πλευρό των Λιμενεργατών στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ που διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με Αυξήσεις στους μισθούς και προστασία των θέσεων εργασίας τους, κατεβαινοντας σε απεργία για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες

Οι συνάδελφοι λιμενεργάτες στις ΗΠΑ κάτω από την πίεση του αυξανόμενου κόστους ζωής προχωρούν σε κινητοποιήσεις, την ίδια ώρα που οι εργοδότες θησαυρίζουν και αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Η απεργία των λιμενεργατών αποδεικνύει στην πράξη ότι χωρίς τους εργάτες ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ και για αυτό τα εργοδοτικά και κυβερνητικά κέντρα των ΗΠΑ αλλά και όλου του κόσμου κινούν γη και ουρανό για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.Σε όλο τον κόσμο γίνεται ολοφάνερο ότι η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις τρέμουν μπροστά στον οργανωμένο αγώνα των εργατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο ποσοστό ευθύνης για την αρνητική κατάσταση των εργαζομένων βαραίνει πολλά αμερικάνικα συνδικάτα  αφού για χρόνια βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων και διεκδικήσεων, καλλιεργούν την λογική της ταξικής συνεργασίας, των κοινωνικών διαλόγων, της αδράνειας και της ανάθεσης.

Από το λιμάνι του Πειραιά και το ΣΕΜΠΟ ΙΚΟΝΙΟΥ στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των λιμενεργατών των ΗΠΑ. Κανείς εργαζόμενος μόνος απέναντι στην αδικία και τον πόλεμο από αυτούς που μας θέλουν σκλάβους από τη μια άκρη του κόσμου ως την άλλη. Με οργάνωση και αγώνα  μπορούμε να βγούμε νικητές!

ΑΠΌ ΤΟ ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΙ ΩΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΆΖΙ ΔΕΝ ΓΎΡΝΑ

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Καταγγελία για άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στην εταιρεία ΚΥΚΝΟΣ Αμαλιάδα

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει σε...