Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Αττικής: 3 Οκτώβρη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας από τους απολυμένους της «Νηματουργίας Βαρβαρέσος»

Δημοσιεύτηκε στις

Παράσταση διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι απολυμένοι της «Νηματουργίας Βαρβαρέσος» από τη Νάουσα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ. .

 Οι απολυμένοι της Βαρβαρέσος που η εργοδοσία αφού τους ξεζούμισε όλα αυτά τα χρόνια βάζοντας τους φέσι χιλιάδες ευρώ (δεδουλευμένα και αποζημιώσεις)διεκδικούν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο εργασίας να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, όπου υποσχέθηκαν σε προηγούμενη συνάντηση προεκλογικά για οικονομική ενίσχυση 4.000 ευρώ και ότι θα προχωρήσουν τα προγράμματα εργασίας και κατάρτισης μέσω ΔΥΠΑ. Επίσης διεκδικούν να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τα 1.000 ευρώ της πρώτης δόσης οικονομικής ενίσχυσης μέσω της ΔΥΠΑ που εγκρίθηκε μέσα στο Σεπτέμβριο αφήνοντας μεγάλο μέρος των απολυμένων εκτός του επιδόματος επειδή έπιασαν δουλειά τους καλοκαιρινούς μήνες για να φέρουν ένα πιάτο φαί στο σπίτι τους και να καλύψουν τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί μετά από χρόνια απληρωσιάς.

Οι απολυμένοι της Βαρβαρέσος δηλώνουν ότι δεν κάνουν πίσω από τις διεκδικήσεις τους έχοντας τη στήριξη της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος και των συνδικάτων.

 Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τα σωματεία της Αττικής να στηρίξουν την κινητοποίηση των απολυμένων της Βαρβαρέσος έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτώβριου στις 4 μ.μ. κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντιπροσωπείας του σωματείου τους και της ΟΕΚΙΔΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...