Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε στις

Να ανακληθεί η συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος της ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΘ Μ. Κανατά. Να σταματήσει ο αυταρχισμός και η απόπειρα τρομοκράτησης σε βάρος των εργαζομένων του ΨΝΘ που στοχεύει στο να επιβληθεί ‹σιγή νεκροταφείου» για να ολοκληρωθεί η κυβερνητική πολιτική διαλυσης και εμπορευματοποίησης και δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) ενάντια στον αυταρχισμό και την απόπειρα τρομοκράτησης τους από την διοίκηση του νοσοκομείου, που αποσκοπεί στο να επιβληθεί ‹σιγή νεκροταφείου» για να ολοκληρωθεί η κυβερνητική πολιτική διαλυσης και εμπορευματοποίησης και δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Πρόσφατο παράδειγμα αυταρχισμού είναι η συνδικαλιστική δίωξη, με υποβάθμιση θέσης και μετακίνηση από το ΨΝΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της συναδέλφισσας Μ. Κανατά, ταμία του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων.

Είχε προηγηθεί η απόπειρα απόλυσης και η εκδικητική μετακίνηση της συναδέλφισσας Ρ. Γεωργιάδη μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ και νυν αντιπροέδρου του ΔΣ του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΘ. Η απόλυση της συναδέλφισσας ανακλήθηκε κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, η διοίκηση του νοσοκομείου εξακολουθεί όμως να παραβιάζει ακόμη και την ισχύουσα εργατική νομοθεσία και επιμένει στις μετακινήσεις σε άλλο νοσοκομείο των δύο συνδικαλιστριών συναδέλφων.

Οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αυθαιρεσίας και αυταρχισμού στο ΨΝΘ. Προηγήθηκε η κλήση αστυνομικών δυνάμεων καταστολής ενάντια σε απολυμένους συμβασιούχους στην καθαριότητα, ακολούθησε η επιβολή άδικων προστίμων σε συναδέλφους της τεχνικής και διοικητικής υπηρεσίας ενώ συνεχίζονται οι απειλές σε εργαζόμενους/ες για υλοποίηση ΕΔΕ και οι διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού σε θεσεις και τμήματα, που μόνο στη Διοικητική Υπηρεσία ανέρχονται σε εβδομήντα (70) περίπου το τελευταίο έτος.

Ταυτόχρονα πληθαίνουν πανελλαδικα οι διώξεις και οι απειλές σε βάρος αγωνιζόμενων υγειονομικών στα πλαίσια της κυβερνητικής προσπάθειας να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» και να προχωρήσει ανεμπόδιστη η εφαρμογή του «νέου ΕΣΥ – όπως το ονειρεύονται οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων σε Υγεία και Ασφάλιση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι εκκρεμεί ακόμη η εκδίκαση της δίωξης σε βάρος της συναδέλφισσας Α. Ρέτζιου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου μας, κατηγορούμενης για παραβίαση του νόμου 4703/2020 (νόμου “Χρυσοχοΐδη”) για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Γνωρίζουμε καλά ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, προϋποθέτει και την ένταση της κρατικής καταστολής ενάντια σε όσους «σηκώνουν κεφάλι».

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση των υγειονομικών και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ, όλα τα Σωματεία Εργαζομένων να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των εργαζομένων του ΨΝΘ ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις, τον αυταρχισμό και την απόπειρα τρομοκράτησης τους.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Διανομείς στην WOLT συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις

ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΣΤΗΝ WOLT  ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 - ΣΑΒΒΑΤΟ 5 - ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 19:00...

Σωματείο Εργαζ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ: Ψήφισμα – Καταγγελία για την αντιπρόταση της εταιρείας για την ΣΣΕ

Η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας ομόφωνα καταγγέλλει την απαράδεκτη αντιπρόταση της εργοδοσίας έναντι...