Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Δημοσιεύτηκε στις

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και Φορέων στην αίθουσα πολλαπλών και  στις 6 μ.μ υποδεχόμαστε τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, που ξεπουλάνε τη Δημόσια Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση και το σύνολο της Υγείας του λαού.

Πριν καν τεθεί σε εφαρμογή ο περιβόητος νόμος για την «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» τα αποτελέσματά του τα βιώνουμε καθημερινά. Κλείσιμο προγραμμάτων, σχέδια για συγχωνεύσεις τμημάτων, επικουρικοί εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ στον αέρα, αφού με δηλώσεις του Υπουργού κ. Βαρτζόπουλου δεν θα ανανεωθούν μετά τις 31/12 και προγράμματα με ημερομηνία λήξης, και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς. Ταυτόχρονα οι όποιες χρηματοδοτήσεις, δρομολογούνται σε ΜΚΟ και ΑΜΚΕ, που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, ενώ το μέλλον των ασθενών είναι να πλοηγούνται από εδώ και από εκεί και στο τέλος να επιστρέφουν σε ψυχιατρικές κλινικές – που θα διαμορφώνονται ως νέα «άσυλα».

Τα σχέδια της κυβέρνησης είναι το ΨΝΑ – Δαφνί από την στιγμή της κατάργησής του ως οργανισμός και την μετατροπή του ως αποκεντρωμένη μονάδα στην ΥΠΕ, να γίνει ένα μεγάλο άσυλο, να καταργηθούν τα ΤΕΠ και να δέχεται να νοσηλεύει ασθενείς που θα γνωματεύονται από τις ψυχιατρικές κλινικές που ανήκαν στα γενικά νοσοκομεία, που θα εφημερεύουν καθημερινά.

Τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης χάνουν την αυτοτέλειά τους και εντάσσονται σε έναν οργανισμό που στόχος θα είναι η μείωση της βλάβης και η ενίσχυση ενός λειτουργικού χρήστη. Κλείνουν τον ΚΕΘΕΑ, το 18 ΑΝΩ, τον ΙΑΝΟ, το ΔΙΑΠΛΟΥΣ, προγράμματα με δεκαετίες εμπειρίας και προσφοράς, ενώ τα κέντρα πρόληψης κινδυνεύουν να αφανιστούν μετά το 2027.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε όλους τους εργαζόμενους την Πέμπτη 3/10/2024 και ώρα 1 μ.μ. σε σύσκεψη ομοσπονδιών, σωματείων, φορέων και συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης, με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα μας, ενωμένοι απέναντι στο νόμο έκτρωμα. Την ίδια ημέρα θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης «100 χρόνια Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ»  με επίσημες επισκέψεις από το Υπουργείο Εμπορίας της Υγείας στις 6μ.μ, στο παλιό κτήριο “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ”. Εξασφαλίζουμε την κατάλληλη ΥΠΟΔΟΧΗ, όπως αρμόζει σε όσους ξεπουλάνε τη Δημόσια Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση και το σύνολο της Υγείας του λαού.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ «ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ», ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ,

ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

 

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ»

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Διεκδικητικό Πλαίσιο Πάλης για το 2024 – 2025

Tώρα είναι ώρα οργάνωσης και μάχης των σωματείων ενάντια σε αυτά που μας φέρνουν...