Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Όλοι 6 Οκτώβρη στη γενική συνέλευση του συλλόγου

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 Αγ. Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Τώρα είναι ώρα οργάνωσης και αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, προγράμματα και ωράρια που δε θα μας εξοντώνουν, μέτρα υγείας και ασφάλειας σε κάθε εργασιακό χώρο. Είναι ώρα σύγκρουσης  με την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων τσακίζοντας τις ζωές μας.

Στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας συζητάμε, ανταλλάσουμε σκέψεις και αποφασίζουμε συλλογικά τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα. Παίρνουμε απόφαση για απεργία και κάνουμε δική μας υπόθεση τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο που δουλεύουμε. 

Δύναμη μας ο οργανωμένος, συλλογικός μας αγώνας! Η αγανάκτηση και ο θυμός που νιώθουμε για όσα ζούμε, για τους άθλιους μισθούς που παίρνουμε και δε φτάνουν να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες, την ακρίβεια που μας πνίγει,  τις άθλιες συνθήκες που εργαζόμαστε, μπορούν και πρέπει να γίνουν διεκδικητικός αγώνας. Αυτός είναι ο φόβος κυβέρνησης και εργοδοσίας. 

Είναι θετικό ότι συναδέλφισσες και συνάδελφοι μέσα σε πολυκαταστήματα, εμπορικά, σούπερ μάρκετ και αποθήκες απευθύνονται στο σωματείο με διάθεση να διεκδικήσουν αύξηση στο μισθό τους, 5ήμερο – 8ωρο, να καταργηθεί το σπαστό ωράριο, μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τους. Εργαζόμενοι με τα επιχειρησιακά τους σωματεία όπως στα PRAKTIKER συνεχίζουν τον αγώνα τους για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. Εργαζόμενοι μέσα σε μεγάλους χώρους δουλειάς κάνουν προσπάθεια να συζητήσουν συλλογικά, να διαμορφώσουν τα αιτήματα τους και να τα διεκδικήσουν. Αυτή η προσπάθεια είναι ανάγκη να δυναμώσει, να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αγώνα και διεκδίκησης.

Μόνο μέσα από μια τέτοια διαδικασία σε κάθε εργασιακό χώρο, με τους συναδέλφους μας,  με όπλο το σωματείο μας μπορούμε να πάρουμε ανάσα, να έχουμε κατακτήσεις. Έτσι θα πάρει απάντηση η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική, που από την μια τις δικές μας ανάγκες τις λογίζει ως κόστος και από την άλλη δίνει απλόχερη στήριξη και ασυλία στους επιχειρηματικούς ομίλους για να εξασφαλίζουν ασύλληπτα κέρδη.

Με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις του σωματείου μας  όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε να πληρωθούν συνάδελφοι, να πάρουν τις άδειες και τα ρεπό τους, να παρθούν μέτρα προστασίας της ασφάλειάς μας μέσα σε καταστήματα, να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία.  Συνεχίζουμε πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά διεκδικώντας τα δικαιώματα μας.   

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας. 

Τα κέρδη των σουπερμαρκετάδων σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, την ίδια στιγμή που εμείς που εργαζόμαστε στα καταστήματα τους δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε τα βασικά είδη διατροφής για την οικογένεια μας με τους μισθούς που παίρνουμε και την ακρίβεια να καλπάζει. Φεύγουμε από τη δουλειά κομμάτια από την εντατικοποίηση, σακατεμένοι γιατί δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλεια μας γιατί θεωρούνται κόστος για τους εργοδότες μας. Μεγάλοι όμιλοι προχωράνε σε εξαγορές και επενδύσεις εκατομμυρίων αλλά εκατοντάδες από εμάς δουλεύουμε στις επιχειρήσεις αυτών των ομίλων 4ώροι, 6ήμεροι, τις Κυριακές, με προγράμματα και ωράρια που μας στερούν κάθε δυνατότητα οικογενειακού προγραμματισμού και ξεκούρασης.

Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να δουλεύουμε πιο πολύ, πιο εντατικά, πολλοί από εμάς και σε δεύτερη δουλειά και το εισόδημα μας να μην αρκεί ούτε για το ενοίκιο. Πως είναι δυνατόν τα πάντα να ακριβαίνουν και  ο μισθός να είναι κολλημένος μια δεκαετία πίσω. Πως είναι δυνατόν τα παιδιά μας να στοιβάζονται σε αίθουσες και σχολεία ρημάδια. Να αδυνατούμε να φροντίσουμε την υγεία μας σε ένα σμπαραλιασμένο σύστημα υγείας.

Καμιά ανοχή λοιπόν σε αυτή την πολιτική που μπορεί να εξασφαλίζει πακτωλό χρημάτων στους εκμεταλλευτές μας, να ξοδεύει εκατομμύρια για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, για να στηρίζει κράτη – δολοφόνους που αιματοκυλούν λαούς, να στηρίζει τα διάφορα κοράκια – funds που μας παίρνουν τα σπίτια μας. Σε αυτήν την πολιτική που όταν πρόκειται για τις δικές μας ζωτικές ανάγκες, την προστασία των ζωών μας, πιπιλίζει την καραμέλα των δημοσιονομικών αντοχών.

Λέμε όχι στο συμβιβασμό, τη μοιρολατρία και τη λογική του λέει ότι και η εργοδοσία μπορεί να έχει κέρδη και εμείς να ζούμε και να δουλεύουμε ανθρώπινα. Λογική που καλλιεργούν τα στηρίγματα κυβερνήσεων και εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα, ο κυβερνητικός- εργοδοτικός συνδικαλισμός, όταν οι μόνες ανάγκες που συμπιέζονται είναι οι δικές μας, όταν χαμένοι τελικά είμαστε εμείς και κερδισμένοι μια χούφτα κηφήνες.

Το δίκιο κερδίζεται στο δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και όσους ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, Ε.Ε και των κομμάτων που την προσκυνούν.

Αποφασιστικά, μαζικά συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 6 Οκτώβρη στις 10.30. Συζητάμε, οργανώνουμε και διεκδικούμε σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο υπογραφή συλλογικής σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, 5ήμερο – 8ωρο, να μην δουλεύουμε τις Κυριακές, να καταργηθούν τα σπαστά ωράρια, μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες, μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας.  Κριτήριο μας οι ζωές μας, οι  ζωές των οικογενειών μας .

Στα γραφεία μας λειτουργεί αίθουσα απασχόλησης για τα παιδιά συναδέλφων.

 

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Πρόβλημα με τη λειτουργία των ειδικών τμημάτων φοίτησης στις ΑΕΝ

Συνεχίζεται, όπως κάθε χρόνο, το οξυμμένο πρόβλημα με τους Μηχανικούς, που έχουν εγγραφεί για...

Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου: Συγκέντρωση ενάντια στη διέλευση αγωγών καυσίμων μέσα από κατοικημένες περιοχές στην Ελευσίνα

Οι πυρκαγιές στο διυλιστήριο της ΜΟΤΟΡΟΙΛ και η διαρροή προπανίου στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ...