Σύνδεσμος Υπαλλ. Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδ. Επιχ. Πειραιά: Για τις εξελίξεις στην LeroyMerlin

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο κατάστημα της Leroy Merlin στον Πειραιά από την επιθεώρηση Εργασίας μετά από παρέμβαση του σωματείου. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες για τεχνικές εργασίες όπου συμμετέχουν πωλητές κατά παρέκκλιση των όρων εργασίας αλλά και με κίνδυνο εργατικού ατυχήματος.

Μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στις εργασίες που γινόντουσαν στο κατάστημα, συμμετείχε πωλητής (όχι δηλαδή πιστοποιημένο συνεργείο), επιβεβαιώνοντας τις αρχικές καταγγελίες, μια πρακτική που τείνει να γίνει μόνιμη αφού ο μέχρι πρότινος τεχνικός βγήκε σε σύνταξη, αφήνοντας με ένα άτομο το συνεργείο που αναλαμβάνει τις αλλαγές όλων των καταστημάτων!!!

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν την προσπάθεια της εταιρείας να επιβάλει νέους όρους εργασίας με το σπάσιμο των πόστων, την εργασία “όπου χρειάζεται”. Προφανώς εγείρονται και άλλα θέματα όπως ζητήματα ασφαλείας, μιας και καλούνται να εργαστούν συνάδελφοι σε τεχνικές εργασίες που δεν έχουν την απαραίτητη γνώση και άρα δεν μπορούν να προφυλαχτούν από την επικινδυνότητα που μπορεί να υπάρχει.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην δεχθεί να πάρει μέρος σε πόστα που δεν είναι υποχρεωμένος και να το καταγγείλει στο σωματείο.Κανένας δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να εργαστούμε σε αντικείμενο που δεν προβλέπεται από την σύμβαση μας.

Καλούμε την επιθεώρηση να πάρει κάθε μέτρο προκειμένου να προστατεύσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι παρά τον έλεγχο συνεχίζουν κάτω από τις εντολές της εργοδοσίας να εκτελούν τεχνικές εργασίες.

Υπάρχει η ανάγκη σήμερα, με οργάνωση και αγώνα, δυναμώνοντας την συλλογική δράση, με τη συμμετοχή στο σωματείο, να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση που θα διασφαλίζει τους όρους εργασίας, με σαφή πόστα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Μια επιχειρησιακή σύμβαση που θα καταργεί το αίσχος της εθνικής συλλογικής και την φτώχεια που καταδικάζει τους εργαζόμενους, με τους περισσότερους να μην έχουν λεφτά μετά τις 15 του μήνα, απαιτώντας μισθούς με αυξήσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες. Απαιτώντας παράλληλα να σταματήσει η καθυστέρηση πληρωμών η οποία έχει επιβληθεί και έχει σαν αποτέλεσμα οι πληρωμές μισθοδοσίας, πολλές φορές, να γίνονται μετά τις 6 του μήνα.

Όλοι στην γενική συνέλευση του σωματείου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/10 στις 18:00

 

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Όλοι 6 Οκτώβρη στη γενική συνέλευση του συλλόγου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 Αγ. Φιλοθέης 5β,...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Πρόβλημα με τη λειτουργία των ειδικών τμημάτων φοίτησης στις ΑΕΝ

Συνεχίζεται, όπως κάθε χρόνο, το οξυμμένο πρόβλημα με τους Μηχανικούς, που έχουν εγγραφεί για...