Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του σωματείου

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σάββατο, 28 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε σε μαχητικό και αγωνιστικό κλίμα πολύ μαζική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας για να ψηφιστεί σχέδιο ΣΣΕ και να αποφασίσουμε συλλογικά τον αγωνιστικό σχεδιασμό μέχρι και τις αρχαιρεσίες μας!

Η Γενική Συνέλευση αποτέλεσε αποκορύφωση της πλατιάς και πολύμορφης δραστηριότητας διάδοσης και συζήτησης του σχεδίου ΣΣΕ, που έγινε με τη συμβολή δεκάδων συναδέλφων μας όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μετά από πλούσια συζήτηση για τις διεκδικήσεις και την ανάγκη κατοχύρωσης συγκροτημένων εργασιακών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, υπερψηφίστηκε το σχέδιο ΣΣΕ της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου, της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μισθωτών Δικηγόρων.

Στη συνέχεια, η Γενική Συνέλευση κατέληξε σε πλούσιο πρόγραμμα δράσης για την υπογραφή ΣΣΕ για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αμέσως μετά τη ΓΣ, μέλη της Διοίκησης και του Σωματείου μας, βρέθηκαν στους Αγίους Θεοδώρους, έξω από το εργοστάσιο της Motor Oil, στο συλλαλητήριο σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για να καταγγείλουμε το εργοδοτικό έγκλημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργατών και να απαιτήσουμε να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και οι ανεφοδιασμοί ΝΑΤΟ και Ισραήλ που πνίγουν στο αίμα τους λαούς της περιοχής.

Με όπλο την ψηφισμένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα για τις ζωές μας ενάντια σε εργοδοσία – κράτος – κυβερνήσεις, για όλα όσα μας αξίζουν και θα κατακτήσουμε!

Ακολουθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Αποφασίζουμε την πραγματοποίηση της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης μας στις 02/11 και των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη τακτικής Διοίκησης στις 08,09 και 10/11.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:

  • Συμμετέχουμε στη μεγάλη σύσκεψη που διοργανώνουν σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, για την οργάνωση της πάλης για ΣΣΕ, στις 30/09, ημέρα Δευτέρα, στον κινηματογράφο «Τριανόν». Συντονίζουμε και οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία και προετοιμάζουμε τη μαζική συμμετοχή μας στη μεγάλη πανελλαδική – πανεργατική απεργία, μέσα στο Νοέμβρη.
  • Προχωράμε σε κινητοποίηση με τα δικά μας αιτήματα ενάντια στο Νέο Δικαστικό Χάρτη, στις 01/10, ημέρα Τρίτη, στις 10.00, έξω από τον Άρειο Πάγο.
  • Προχωράμε άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα για να καταγγείλουμε την κρατική δολοφονία.
  • Συμμετέχουμε στη συνέντευξη τύπου που διοργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις, για τη μάχη προστασίας της λαϊκής κατοικίας, στις 06/10, ημέρα Κυριακή, στην ΕΣΗΕΑ.
  • Σε μεγάλη κινητοποίηση στο Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιρειών (Σ.Δ.Ε.Ε.), την Δευτέρα, 14/10!
    Καταθέτουμε το ψηφισμένο κείμενο μάχης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στους εκπροσώπους των εργοδοτών μας! Απαιτούμε να υπογραφεί ΣΣΕ εδώ και τώρα, δίνουμε μάχη για τις ζωές μας!
  • Πρώτες παρεμβάσεις γενικότερης δημοσιοποίησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των διεκδικήσεών μας.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της σύγκρουσης με εργοδοσία – κράτος – κυβερνήσεις!

Πιο πολλοί, πιο ικανοί στον αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Όλοι 6 Οκτώβρη στη γενική συνέλευση του συλλόγου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 Αγ. Φιλοθέης 5β,...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Πρόβλημα με τη λειτουργία των ειδικών τμημάτων φοίτησης στις ΑΕΝ

Συνεχίζεται, όπως κάθε χρόνο, το οξυμμένο πρόβλημα με τους Μηχανικούς, που έχουν εγγραφεί για...