Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

Δημοσιεύτηκε στις

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται!

Άλλος ένας συνάδελφος μάγειρας κατέρρευσε από την εντατικοποίηση της δουλειάς μέσα στα  5στερα  και 4στερα στολίδια «γαλέρες» για τους εργαζόμενους

Την ώρα που  οι ξενοδόχοι αναμένεται για μία ακόμη  χρονιά να μετρήσουν νέα ρεκόρ σε κέρδη και αφίξεις, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μετράμε ρεκόρ σε λιποθυμίες και εργατικά ατυχήματα από την εντατικοποίηση, τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Καθημερινά συναντάμε καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, 10ωρα και 12ωρα βάρδιες από βράδυ πρωί χωρίς ξεκούραση, πνευματική και σωματική εξάντληση των συναδέλφων μας.

Αυτό είναι το “θαύμα του τουρισμού”, η “βαριά βιομηχανία της χώρας”, για τα οποία είναι τόσο υπερήφανοι ξενοδόχοι και κυβερνήσεις! “Χτίζεται” καθημερινά πάνω στις πλάτες μας, με κίνδυνο της υγείας και της ζωής μας! Για ακόμα μια χρονιά σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, δουλεύουμε σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, για να βγάλουμε τον όγκο της δουλειάς, τρέχοντας από τμήμα  σε τμήμα, χωρίς να πάρουμε ανάσα. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται το σύνθημα “ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους”.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς δεν είναι ατομική ευθύνη. Δεν αρκούν οι μεμονωμένες καταγγελίες, ούτε η όποια παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών, που με ευθύνη της κυβέρνησης είναι υποστελεχωμένοι.  «Αυτό που τώρα απαιτείται είναι οι εργαζόμενοι να οργανώσουμε τον αγώνα μας».

Απαιτούμε από την εργοδοσία:

  • Να αποζημιώσει τον συνάδελφο, να καλύψει όλα τα νοσήλια, τα έξοδά του αλλά και των συνοδών του.
  • Να καταβάλει το σύνολο των αποδοχών του για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί μέχρι να αναρρώσει, να μπορέσει απρόσκοπτα να ακολουθήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης που θα του δοθεί από τους θεράποντες ιατρούς.
  • Να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και ειδικά στην κουζίνα, ώστε να μην έχουμε άλλα ατυχήματα.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Πούλμαν μεταφοράς από Πειραιά για την κινητοποίηση 28 Σεπτέμβρη στους Αγίους Θεοδώρους

Ενημερώνουμε τα μέλη μας και τους φίλους, που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο...