Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συμμετέχουμε στη παναττική σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

H ΟΕΝΓΕ συντονίζει τον αγωνιστικό της βηματισμό με δεκάδες σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού   τομέα.

Σε μία περίοδο που η ακρίβεια, η φοροληστεία, η τραγική κατάσταση στο εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας, τα «λουκέτα» και οι συγχωνεύσεις στα σχολεία διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μείγμα, που μεγαλώνει την αγανάκτηση των εργαζομένων. 

Σε μία περίοδο που υπάρχει τεράστια αύξηση των πολεμικών δαπανών και της πολεμικής εμπλοκής της χώρας για την προστασία του εφοπλιστικού κεφαλαίου και όχι μόνο, αλλά για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, δεν περισσεύει τίποτα.

Δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση και δράση, διευρύνουμε το μέτωπο του αγώνα και της αγωνιστικής ενότητας με νέες δυνάμεις, κόντρα στον «εθνικό στόχο» της «ανάπτυξης» και των δημοσιονομικών στόχων της κυβέρνησης, η οποία αναμασά τα χρεοκοπημένα άλλοθι για να δικαιολογήσει την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Σε συνέχεια των πολύμορφων αγωνιστικών πρωτοβουλιών όλου του προηγούμενου διαστήματος από τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών, τα σωματεία των υγειονομικών από κοινού με άλλα εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς, ενάντια στην διαιώνιση της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, της προκλητικής πριμοδότησης του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα και των εμπόρων της υγείας, κλιμακώνουμε τον αγώνα με την πανυγειονομική πανεργατική απεργία στις 17 Οκτώβρη και την πανελλαδική πανεργατική απεργία στα μέσα Νοέμβρη.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των σωματείων και των συνδικάτων, αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην Παναττική Σύσκεψη τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 6.30μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21) και στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 9 και 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο Christmas Theater.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...