Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: 1η Οκτώβρη συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στη γενική συνέλευση

Δημοσιεύτηκε στις

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συνδικάτου μας, την ΤΡΙΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ 2024, στις 16:00, στο ξενοδοχείο Wyndham (Μετρό Μεταξουργείο) με στάση εργασίας από τις 15:00-19:00

Είναι η ώρα όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική, μαζί με τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτισμό, να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Να ενωθούμε σε ένα μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης, να μετατρέψουμε την οργή  και την αγανάκτηση μας για την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού και επιδεινώνουν συνεχώς τις συνθήκες της εργασίας και της ζωής μας, σε απόφαση αγώνα.

Η δική μας φωνή, η δική μας δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα!

Αυτός αποτελεί το φόβο, το μεγάλο άγχος των εργοδοτών, γι’ αυτό άλλωστε και κάνουν τα πάντα για να βάλουν εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και την απεργία.

Σπάμε το ιδεολόγημα του « τίποτα δεν γίνεται» που τόσο τους βολεύει.

Κάνουμε το βήμα της συμμετοχής στην πιο ζωντανή και ουσιαστική λειτουργία του Συνδικάτου μας, τη Γενική Συνέλευση.

Δεν αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για το δικό μας παρόν και μέλλον.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό  που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και θα μας οδηγήσουν να έχουμε τις κατακτήσεις που αξίζουμε.

Φτάνει πια με τη λογική του συμβιβασμού και των μειωμένων απαιτήσεων που ακολουθεί χρόνια τώρα η ηγεσία της Ομοσπονδίας μας, παραδίδοντας το 8ωρο,το 5ημερο τα συνεχόμενα ρεπό, με αντάλλαγμα αυξήσεις – ψίχουλα.

Γυρίζουμε την πλάτη στον κοινωνικό εταιρισμό και τις διεκδικήσεις που βασίζονται στις αντοχές της οικονομίας και την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Απαντάμε δυναμικά στην απάτη της ανάπτυξης για όλους!

Οι επιχειρήσεις του κλάδου θησαυρίζουν και εμείς σακατεμένοι και με άδεια πορτοφόλια, προσπαθούμε να επιβιώσουμε.

Καταγράφηκαν έσοδα του ξεπέρασαν το 2023  τα 20 δις, με 80 χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας, με μισθούς που βρίσκονται κάτω από τις αντίστοιχες αποδοχές του 2011, με απαράδεκτες συνθήκες εντατικοποίησης  και καθεστώς απασχόλησης  τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τη δουλειά μέσω εργολάβων – δουλεμπόρων.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζούμε για να δουλεύουμε, να κάνουμε εκπτώσεις στη διατροφή, την υγεία, την μόρφωση των παιδιών μας και τη ζωή μας συνολικά, η ακρίβεια να εξαφανίζει το εισόδημα μας σε λίγες μόνο μέρες, να δουλεύουμε στον τουρισμό και να μην μπορούμε να πάμε διακοπές!

Συμμετέχουμε στην πιο ζωντανή και ουσιαστική λειτουργία του Συνδικάτου μας, την ΤΡΙΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ 2024, στις 16:00,  στο ξενοδοχείο Wyndham (Μετρό Μεταξουργείο)

Γενική Συνέλευση με στάση εργασίας από τις 15:00-19:00

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας !

Κάτω από την πίεση των δικών μας αγώνων πετύχαμε ότι θετικό υπάρχει μέσα στις κλαδικές μας συμβάσεις.

Κάτω από την αποφασιστική διεκδίκηση των δικών μας δυνάμεων, η εργασιακή ζούγκλα που επιθυμούν δεν βαθαίνει στους χώρους που δρουν τα ταξικά προσανατολισμένα σωματεία.

Οι αγώνες μας είναι αποτελεσματικοί και αυτό επιβεβαιώνεται από την μόνιμη ανησυχία τους, τις προσπάθειες τρομοκράτησης και τα μέτρα καταστολής που παίρνουν εναντίον του εργατικού κινήματος.

  • Πιέζουμε για την υπογραφή μιας ΚΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και πολύ περισσότερο να  αποσυρθούν όλοι οι απαράδεκτοι όροι σύνδεσης του εργάσιμου χρόνου μας με τις πληρότητες  ( 10ωρο, 7ημερο και μη συνεχόμενα ρεπό).
  • Συνεχίζουμε μαχητικά τη διεκδίκηση μας για την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης με την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής.
  • Απαιτούμε να σταματήσει η ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Να μετατραπούν  σε αορίστου χρόνου και να σταματήσει το πρόσχημα της εργοδοσίας για την εντατικοποίηση, να είναι η μη εύρεση προσωπικού.

  • Οι εποχικοί εργαζόμενοι στις 12μηνης λειτουργίας επιχειρήσεις να έχουν δικαίωμα σε επαναπρόσληψη και εποχικά επιδόματα
  • Να μπει τέλος στο σύγχρονο δουλεμπόριο των εργολαβικών. Δεν υπάρχει πιο άθλιο καθεστώς εκμετάλλευσης και διάκρισης για εργαζόμενους που  απασχολούνται πάγια από συγκεκριμένες επιχειρήσεις, στερούμενοι δικαιωμάτων.
  • Δεν θα αφήσουμε να περάσει η διάλυση του εργάσιμου χρόνου, η επιβολή του 6ημερου, η ψηφιακή νομιμοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και η απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών.
  • Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο για δημιουργία επαγγελματικού ταμείου.

Έχουμε πικρή πείρα από τέτοιες μεθοδεύσεις που τζογάρουν τους κόπους μας. Να επανέλθει το Εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετια.

Να επιστρέψουν στα ΒΑΕ όλες οι ειδικότητες του κλάδου, όπως προϋπήρχαν.

 

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών : Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 28 Σεπτέμβρη στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας

Οι εκρήξεις και η φωτιά που ακολούθησε στα διυλιστήρια της MOTOR OIL στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας,...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ν. Ξάνθης: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στηρίζοντας τον Λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, το...