Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ: Προγραμματισμός επόμενου διαστήματος

Δημοσιεύτηκε στις

Η ηγεσία του «Υπουργείου Εμπορίας της Υγείας» αλλά και το μακρύ τους χέρι μέσα στους χώρους μας, προσπαθούν να καθησυχάσουν, ότι δήθεν δεν θα αλλάξει τίποτα, ότι όλα γίνονται πιλοτικά και ότι όλα γίνονται με στόχο την αναβάθμιση της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες για θεραπευόμενους – νοσηλευόμενους , απαξιώνονται και διαλύονται στο όνομα της πλήρους παράδοσης σε ιδιώτες που επενδύουν μέσω του ταμείου ανάκαμψης (130 εκ. ευρώ προβλέπονται για τη σύσταση υποδομών και υπηρεσιών αποκλειστικά για ΑΜΚΕ , ΜΚΟ και μεγάλους κλινικάρχες στο χώρο), ενώ οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων βρίσκονται στον αέρα και δεν διασφαλίζονται, όπως στις περιπτώσεις των εργαζομένων ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ ή άλλων προγραμμάτων.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων μετά και το διευρυμένο ανοιχτό Δ.Σ., αλλά και τη μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στις 19/9/2024, καταθέτει προς υλοποίηση ομόφωνα τα ακόλουθα:

  • Τετάρτη 25/9/2024 και ώρα 12μ. (έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας 11π.μ – 3μ.μ), συμμετοχή και παρέμβαση στη 2η ΥΠΕ(Θηβών 196), μαζί με τις αποφάσεις των Δ.Σ. των εργαζομένων σε ΑΤΤΙΚΟΝ – ΘΡΙΑΣΙΟ – ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ – ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ.
  • Πέμπτη 26/9/2024 και ώρα 10:45 π.μ. συνάντηση όλων των εργαζομένων με δικηγόρο, στην αίθουσα πολλαπλών, σχετικά με τα επικίνδυνα κενά που φέρει το ΦΕΚ του νόμου, για τη ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ερμηνευτικοί εγκύκλιοι.
  • Πέμπτη 3/10/2024(ημέρα εγκαινίων της έκθεσης για τα 100 χρόνια Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ, με πιθανές επισκέψεις!!!) και ώρα 1μ.μ.πανελλαδική σύσκεψηομοσπονδιών, σωματείων, φορέων και συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης, για την κλιμάκωση του αγώνα μας, ενωμένοι απέναντι στο νόμο έκτρωμα.
  • Πέμπτη 10/10/2024 24ωρη απεργία στο ΨΝΑ. Η μέγιστη συμμετοχή των εργαζομένων τόσο μέσα από τον χώρο του ΨΝΑ, όσο και από τις εξωτερικές δομές και υπηρεσίες του Νοσοκομείου, θα αποτελέσει το κριτήριο της επιτυχίας.
  • Πέμπτη 17/10/2024 συμμετοχή στην Πανυγειονομική Απεργία.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ «ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ», ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ,

ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΟΡΣΤΑ ΤΟΥΣ.

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ»

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Κάλεσμα σε σύσκεψη 3 Οκτώβρη στην αίθουσα πολλαπλών του ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ  ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00  ΣΤΗΝ...

Επιτροπή Αγώνα στις ΜΚΟ: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κινητοποίηση στη ΜΚΟ Praksis 2 Οκτωβρίου στις 10:00πμ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κινητοποίηση στη ΜΚΟ Praksis την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 10:00πμ. Πραγματοποιήθηκε...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Συμμετέχουμε και φέτος στο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΕΚ Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στο πρωτάθλημα μπάσκετ του Εργατικού Κέντρου...