ΕΛΜΕ Πειραιά: Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Δημοσιεύτηκε στις

11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Ούτε βήμα πίσω!

Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στην Αμφιάλη. Είχαν προηγηθεί οι δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και πλήθος άλλων επιθέσεων.

Σε μια Ε.Ε. που με την πολιτική της ενισχύει την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πάλη που δίνουμε καθημερινά. Για ΣΣΕ με αυξήσεις, μέτρα κατά της ακρίβειας, συνολικά για τις συνθήκες ζωής και δουλειάς. Για δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου που αιματοκυλούν εδώ και σχεδόν έναν χρόνο τον λαό της Παλαιστίνης και συνεχίζουν την σύγκρουση ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας στέλνοντας όπλα και ένοπλες δυνάμεις.

Ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων που μας θέλει να πνιγόμαστε τον χειμώνα, να καιγόμαστε το καλοκαίρι. Που στοιβάζει τους μαθητές μας σε ασφυκτικά γεμάτα τμήματα. Που αντιμετωπίζει με βία, καταστολή και διώξεις τους αγώνες εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών, άλλων εργαζομένων. Που πλειστηριάζει τα σπίτια λαϊκών οικογενειών. Είναι η ίδια πολιτική που οπλίζει τους φασίστες και τους βγάζει από τις τρύπες τους, όποτε τους έχει ανάγκη.

Ο λαός μας όμως ξέρει και έχει πείρα πως τη μάχη με τον φασισμό την κερδίζεις στον δρόμο του αγώνα! Η ΕΛΜΕ Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τους/ις μαθητές/μαθήτριές μας και τους γονείς τους, πλάι στον καθημερινό αγώνα για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, δίνει και τον αγώνα ενάντια στον φασισμό, για να μείνουν στα λαγούμια τους τα ναζιστικά μορφώματα. Συμμετέχουμε και δυναμώνουμε το σωματείο μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα στα σχολεία και στις γειτονιές μας για να μην δημιουργηθούν νέες εστίες εκκόλαψης για το αυγό του φιδιού.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» για τα 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου.

Καλούμε όλες/ους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, τους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας, τους γονείς τους να πάρουν μέρος

στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι την Τετάρτη 18/9 στις 17.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π. Φύσσα 60) με πορεία στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Περισσότερα

Φορείς του Αναπηρικού και Γονεϊκού κινήματος, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή: 28 Σεπτέμβρη Πανελλαδική Κινητοποίηση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΜΕΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Αποκατάσταση αδικίας στη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Να αποκατασταθεί η αδικία στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε βάρος...

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχ/λων Αττικής: Κάλεσμα σε στάση εργασίας 24 Σεπτέμβρη για τους εργαζόμενους στην WOLT

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ WOLT  ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10:00 – 14:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00...