ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Παρέμβαση σε δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου για συνθήκες διαβίωσης εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη 11/09, μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ ΚΙ έκαναν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, προκειμένου να αναδείξουν το τεράστιο πρόβλημα της διαβίωσης εκπαιδευτικών (αναπληρωτών και νεοδιοριζόμενων) που δεν έχουν μόνιμη κατοικία  στο νησί. Στην συζήτηση αναδείχτηκε τόσο η τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης, (έχει καθηλώσει οικονομικά ιδιαίτερα αυτήν την κατηγορία των συναδέλφων), όσο και της Τοπικής Διοίκησης, που με διάφορες  δικαιoλογίες όλα τα τελευταία χρόνια, γυρίζει προκλητικά την πλάτη στα οξυμένα προβλήματα διαβίωσης των εκπαιδευτικών.

  • Η ΕΛΜΕ ΚΙ απαίτησε την επισκευή και διάθεση δημοτικών κτηρίων για την στέγαση των εκπαιδευτικών.  Η Δημοτική Αρχή, παρά το ότι αναγνώρισε το πρόβλημα, αρνήθηκε κατηγορηματικά να δεχτεί τις προτάσεις μας θεωρώντας τες «μη ρεαλιστικές».  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι αρνήθηκε την παραχώρηση κτηρίου στα Χιονάτα εμβαδού περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων, ισχυριζόμενη ψευδώς, ότι είναι μόνο 20 τ. μ.  – άρα είναι μικρό για αυτό το σκοπό- ενώ την ίδια ώρα και στην ίδια συνεδρίαση παραχώρησε το ίδιο κτήριο σε ιδιώτη αναφέροντας και το πραγματικό του εμβαδόν που είναι 200 τμ !!
  • Απαιτήσαμε επίσης έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση των εκπαιδευτικών (300 ευρώ), αίτημα στο οποίο η Δημοτική Αρχή και δυστυχώς μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, αρνήθηκαν, θέτοντας το εκβιαστικό δίλημμα της επιπλέον φορολόγησης των πολιτών για την κάλυψη αυτής της δαπάνης. Ως απάντηση αναδείξαμε τον πακτωλό χρημάτων που μοιράζεται από το Δήμο εδώ και χρόνια σε μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού κ όχι μόνο.

Καταδικάζουμε την παραπάνω στάση  της Δημοτικής Αρχής και των δημοτικών συμβούλων που αρνήθηκαν την πρότασή μας. Ο ισχυρισμός τους ότι το πρόβλημα της στέγασης και της διαβίωσης των εκπαιδευτικών είναι πρόβλημα μόνο της ΕΛΜΕ ΚΙ, δείχνει πόσο μακριά από τις λαϊκές και εκπαιδευτικές ανάγκες βρίσκεται η πολιτική τους, αφού οι συνθήκες σωστής λειτουργίας των σχολείων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των εκπαιδευτικών στην περιοχή ευθύνης τους είναι βασικοί όροι για την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία.

Εμείς συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης λύσεων σε όλα τα προβλήματα που έχουν την αιτία τους στις αντιλαϊκές πολιτικές που γιγαντώνουν τα κέρδη των ομίλων και αφήνουν στην τύχη τους τις λαϊκές ανάγκες, ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε :

  1. Να εξασφαλιστεί άμεσα η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών, νεοδιόριστων και μόνιμων) που εργάζονται στα όρια του Δήμου και κατάγονται από άλλες περιοχές, σε προγράμματα που θα εξασφαλίζουν δωρεάν στέγαση σε ξενοδοχεία ή σπίτια και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, να χορηγηθεί μηνιαίο επίδομα στέγασης 300 ευρώ
  2.  Να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δήμου και της ΠΙΝ με κατασκευές κατοικιών για τους εκπαιδευτικούς και για άλλους εργαζομένους, καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί (Εστίας οικοτροφείου Λάσσης, σπίτια εκπαιδευτικών στις Κεραμειές κ.α.).
  3. Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόσπασης από το ΤΑΙΠΕΔ των υπαλληλικών στο Αργοστόλι και εκεί να ανεγερθούν κατοικίες για τους δημόσιους υπάλληλους και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του Νομού.
  4. Η Δημοτική Αρχή να απαιτήσει από την πολιτεία, τα χρήματα που είναι αναγκαία, για την ενοικίαση ή κατασκευή κτιρίων, με σκοπό τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Για την παράδοση στους μεγαλοκατασκευαστές του οικοπέδου της ΔΥΠΑ στην συνοικία του Αγ.Θωμά

Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του πρώην ΟΕΚ(ΔΥΠΑ) για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Συνέντευξη Τύπου της ΔΟΕ

  Η πραγματική εικόνα της νέας σχολικής χρονιάς από την σκοπιά των πραγματικών αναγκών, οι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Π.Α- Παράρτημα Πειραιά: 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα...