Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Π.Α- Παράρτημα Πειραιά: 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Την χρονιά εκείνη είχαν προηγηθεί οι δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και πλήθος άλλων επιθέσεων.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πάλη που δίνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι στον χώρο δουλειάς μας.

Είναι ο αγώνας:

  • για ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, για τα αναγκαία μέτρα κατά της ακρίβειας, συνολικά για τις συνθήκες εργασίας και τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • για τη δημόσια, δωρεάν υγεία και παιδεία.
  • για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ενάντια στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου που αιματοκυλούν εδώ και έναν χρόνο σχεδόν τον λαό της Παλαιστίνης και εδώ και πόσα χρόνια αγωνίζονται για τον αφανισμό της. Που συνεχίζουν την σύγκρουση ΝΑΤΟ, ΕΕ – Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας στέλνοντας όπλα και ένοπλες δυνάμεις.

Είναι η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που μας θέλει να πνιγόμαστε τον χειμώνα και να καιγόμαστε το καλοκαίρι.

Που στοιβάζει τα παιδιά μας σε ασφυκτικά γεμάτα τμήματα και αντί να δίνει ουσιαστικές λύσεις απεναντίας αντιμετωπίζει με βία και καταστολή τους αγώνες εργαζομένων, δασκάλων, μαθητών, φοιτητών.

Πλειστηριάζει τα σπίτια λαϊκών οικογενειών δίχως ντροπή ακόμα και παιδιών ΑΜΕΑ.

Είναι η ίδια  πολιτική που οπλίζει τους φασίστες και τους βγάζει από τις τρύπες τους, όποτε και όταν τους έχει ανάγκη!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο καθώς η Ε.Ε  με την πολιτική της ενισχύει την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Ο λαός μας όμως ξέρει και έχει πείρα πως τη μάχη με τον φασισμό την κερδίζεις στον δρόμο του αγώνα!

 Στεκόμαστε δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά που όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τα σωματεία μέλη του και όλο τον λαό του Πειραιά, πλάι στον καθημερινό αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, δίνει και τον αγώνα ενάντια στον φασισμό, για να ξαναστείλουμε στα λαγούμια τους τα ναζιστικά μορφώματα.

Στηρίζουμε τις δράσεις του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» για τα 11 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού.

Καλούμε τα μέλη μας, να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συναυλία την Τρίτη 17.9.2024 στις 18.00 στα Λιπάσματα Δραπετσώνας (ΣΙΛΟ).

Συμμετέχουμε και στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι την Τετάρτη 18.9.2024 στις 17.30 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π.Φύσσα 60) με πορεία στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Συνάδελφοι, συμμετέχουμε και δυναμώνουμε το σωματείο μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές μας για να μην δημιουργηθούν νέες εστίες εκκόλαψης για το αυγό του φιδιού.

Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Ούτε βήμα πίσω!

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Παρέμβαση σε δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου για συνθήκες διαβίωσης εκπαιδευτικών

Την Τετάρτη 11/09, μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ ΚΙ έκαναν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Συνέντευξη Τύπου της ΔΟΕ

  Η πραγματική εικόνα της νέας σχολικής χρονιάς από την σκοπιά των πραγματικών αναγκών, οι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Π.Α: Συμμετέχουμε μαζικά και σε αυτήν την κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Παρέμβαση στην doValue Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 2μμ. Κάνουμε πράξη το σύνθημα “Τα σπίτια του λαού...