Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: 16 Σεπτέμβρη κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ενάντια στο Νέο Δικαστικό Χάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Το Σωματείο σου εύχεται καλή δικαστική χρονιά και σε καλεί να κρατήσεις ψηλά το κεφάλι! Έχουμε τη δύναμη, οργανωμένα, μέσα από το Σωματείο μας,  να αντεπιτεθούμε στην ολομέτωπη επίθεση κράτους – κυβέρνησης – εργοδοσίας.

Οι νέες επιβαρύνσεις από τα εκκαθαριστικά της εφορίας μέσα στο καλοκαίρι, που αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε πάνω από ένα μισθό, το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοί μας δυσκολεύτηκαν να πάνε διακοπές έστω και για λίγες μέρες, η συνεχής αύξηση σε ρεύμα, ενοίκια, τρόφιμα, το αδιανόητο αλαλούμ με τον δικαστικό χάρτη αλλά και οι νέες αντιδραστικές αλλαγές του τελευταίου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την εφαρμογή του, αποτυπώνουν περίτρανα ότι η επίθεση απέναντι στη ζωή και στα δικαιώματά μας συνεχίζεται.

Και αυτό, την ίδια ώρα που πακτωλοί χρημάτων δίνονται για νατοϊκούς εξοπλισμούς, για τη στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια ώρα που οι δικηγορικές εταιρείες αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη τους, ξεπερνώντας σταθερά από το 2021 και μετά το 1 δις ευρώ τζίρο, από τη δικιά μας εντατική δουλειά, χωρίς ωράριο και δικαιώματα, από την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Με όπλο το Σωματείο μας, μπορούμε και τη νέα δικαστική χρονιά να συναντηθούμε, ακόμα περισσότεροι, στο δρόμο της οργανωμένης διεκδίκησης και της σύγκρουσης για όλα όσα έχουμε ανάγκη:

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που στηρίζουν στις βασικές κατευθύνσεις της όλα τα κόμματα της ΕΕ, που με τον κατάπτυστο νομικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις για 6ήμερη εργασία, ψηφιακή κάρτα και απλήρωτη δουλειά κοκ, εξασφαλίζουν νέα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απέναντι στην προώθηση των πολεμικών σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, και τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς με 10 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο να δίνονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, με 500.000 τη μέρα να στέλνονται πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, με τη στήριξη στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ με θύματα πάνω από 40.000 Παλαιστίνιους. Απέναντι στην ένταση της καταστολής που πάει χέρι – χέρι με αυτούς τους σχεδιασμούς.

Απέναντι στην εγκληματική πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την προστασία της ανθρώπινης ζωής και συντηρεί την τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση σε Υγεία και  Παιδεία, μας αφήνει απροστάτευτους και έκθετους σε φυσικά φαινόμενα με τις φλόγες στην Αττική να φτάνουν μέσα στον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας και τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης να βρίσκεται προ των πυλών.

Στην επίθεση που δυναμώνει και στο χώρο μας, με νομοθετήματα που προκλητικά ευνοούν τις μεγάλες εταιρείες, όπως ο Νέος Δικαστικός Χάρτης, που σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης μας και το νέο φορολογικό έκτρωμα, που μας φόρτωσε νέα άδικα βάρη.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ!

Η νέα χρονιά μας βρίσκει όμως πιο δυνατούς, πιο πολλούς, πιο ενεργούς μέσα στο Σωματείο μας. Συνεχίζουμε αποφασιστικά στη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ!

Περνάμε στην αντεπίθεση, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων, κράτους για να κατοχυρώσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Απέναντι σε ΔΣΑ, ΔΣΠ και ΕΑΝΔΑ που μας θέλουν υποταγμένους στην εργοδοσία, να υπομένουμε το ξεζούμισμα, τα ατελείωτα ωράρια, τη ζωή – λάστιχο, “σαν καλοί συνεργάτες”.

Όμως εμείς είμαστε από “τα παιδιά που δεν κάθονται καλά”!

Στις 28 Σεπτέμβρη δίνουμε μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που θα ψηφίσει το σχέδιο ΣΣΕ, θα αποφασίσει το πρόγραμμα μάχης για την εφαρμογή της! Μέχρι τότε, οργανώνουμε περιοδείες και εξορμήσεις σε γραφεία και εταιρείες για να συζητήσουμε πλατιά το σχέδιο ΣΣΕ, να γίνει υπόθεση ακόμα περισσότερων μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων ο αγώνας για τη διάδοση και την υπογραφή της. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουν και άλλοι συνάδελφοι ενεργά θέση στο Σωματείο μας, στη μάχη της οργανωμένης διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας!

Με τα δικά μας αιτήματα, συμμετέχουμε μαζικά με το πανό του Σωματείου στην κινητοποίηση ενάντια στο Νέο Δικαστικό Χάρτη, στις 16 Σεπτέμβρη, στις 09.30, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών!

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Κάλεσμα σε σύσκεψη 3 Οκτώβρη στην αίθουσα πολλαπλών του ΨΝΑ – ΔΑΦΝΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ  ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00  ΣΤΗΝ...

Επιτροπή Αγώνα στις ΜΚΟ: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κινητοποίηση στη ΜΚΟ Praksis 2 Οκτωβρίου στις 10:00πμ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κινητοποίηση στη ΜΚΟ Praksis την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 10:00πμ. Πραγματοποιήθηκε...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Συμμετέχουμε και φέτος στο πρωτάθλημα μπάσκετ του ΕΚ Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στο πρωτάθλημα μπάσκετ του Εργατικού Κέντρου...