Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου 10 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 10-9-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 19 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Καζάκο Βαγγέλη, Ντόντο Παναγιώτη, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Σαραντοπούλου Κυριακή, Ποριάζογλου Βενετία, Σωτηρία Κορκίδου, Φίλιππο Φιλιάδη, Κοντούδη Κυριάκο, Δεγαίτη Βίκυ, Γυπαράκη Γεώργιο, Χατζοπούλου Αγγελική, Πολυζώη Ευαγγελία, Μπακογιώργο Βαγγέλη, Πνακά Χάρη, Στασινοπούλου Ιωάννα και από τις Τοπικές Διοικούσες τον Ζητούδη Στέλιο.

Τα θέματα που τέθηκαν από την Πρόεδρο εισηγητικά για τις γενικότερες εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και που το Δ.Σ. μετά από την συζήτηση που ακολούθησε κατέληξε, ήταν τα εξής:

  1. Εκτιμήθηκαν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ και του πλαισίου πάλης που παλεύουν τα ταξικά συνδικάτα των εργαζομένων, με προμετωπίδα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, αυξήσεις σε μισθούς και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Αποτελεί κοροϊδία η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για αύξηση στον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων ουσιαστικά 20 ευρώ έως το 2027 (!), τη στιγμή που μας έχουν κόψει τον 13ο και 14ο μισθό και εδώ και χρόνια έχουμε τεράστιες περικοπές.
  2. Συμμετοχή του ΣΥΠΑ στην Παναττική Σύσκεψη Σωματείων και Συνδικάτων στις 30-9-2024, με σκοπό την οργάνωση και το συντονισμό της πάλης για ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
  3. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Η υποχρηματοδότηση και τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία της χώρας, όπως και οι 1.000 και πλέον συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων κάνουν ολοένα και πιο επικίνδυνη την κατάσταση και αποδεικνύουν ότι οι ανάγκες μας αντιμετωπίζονται από τις κυβερνήσεις ως κόστος. Αποτελεί μονόδρομο ο οργανωμένος αγώνας μας.
  4. Ενημέρωση για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ σχετικά με τη διεκδίκηση υπογραφής συλλογικής σύμβασης για την χορήγηση ελεγκτικού επιδόματος σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες και τις υποστηρικτικές δομές των Περιφερειών, προς εξομοίωση των αποζημιώσεων ελεγκτικών μηχανισμών και υποστηρικτικών δομών των Περιφερειών με αυτούς των Υπουργείων, την καταβολή πάγιων εξόδων κίνησης εντός έδρας, την κάλυψη των εξόδων για Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ και αθλητικά camp και την αύξηση των κατασκηνωτικών ημερών για τα παιδιά των εργαζομένων στις Περιφέρειες.
  5. Για τις παρεμβάσεις του Συλλόγου για τη διόρθωση παραλείψεων στις εισηγήσεις των δικαιούχων της αποτίμησης του γάλακτος, καθώς και το έγγραφο του ΥΠΕΣ το οποίο επιλύει ζητήματα συναδέλφων που δεν αναφέρεται ρητά η ειδικότητα τους στη ΚΥΑ για την χορήγηση των ΜΑΠ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να επιλυθούν με τη βεβαίωση του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας.
  6. Εκτιμήθηκαν οι παρεμβάσεις του Συλλόγου για τις μαζικές μετακινήσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας, οι οποίες δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και καθυστερήσεις στις υπηρεσίες του Υγειονομικού Ελέγχου, τονίζοντας την εναντίωση στην λογική και πρακτική του rotation και όπου αυτό εφαρμοστεί προσχηματικά για την καταπολέμηση κάθε παραβατικής συμπεριφοράς και σημειώνοντας ως θετική την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις συσκέψεις και κινητοποιήσεις που έγιναν.
  7. Εγκρίθηκε η απολογιστική έκθεση των οικονομικών της Ταμία.
  8. Εγκρίθηκαν 21 αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στο ΣΥΠΑ ( 14 μόνιμοι και 7 ΙΔΟΧ).

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα από τα παραπάνω ζητήματα απαιτούνται.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Πάνδημη η καταδίκη της κυβέρνησης για τις σαρωτικές συμπτύξεις τμημάτων

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά εκδίδουν ψηφίσματα καταδίκης και...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αποφάσεις συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ, στις 12 Σεπτέμβρη, συζητήθηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις που...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής: 23 Σεπτέμβρη σύσκεψη με σωματεία Αττικής

Σας ενημερώνουμε  ότι το Συνδικάτο αποφάσισε να κάνει σύσκεψη με όλα τα επιχειρησιακά Σωματεία...