Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Δελτίο Τύπου για ατυχήματα στου Ρέντη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του 20χρονου οικοδόμου από την Αίγυπτο που έχασε την ζωή του χτες στην περιοχή του Ρέντη σε εργασίες κατεδάφισης μάντρας αφού καταπλακώθηκε μετά την κατάρρευση της και κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ούτε καν άδεια δεν είχε εκδοθεί για τις οικοδομικές εργασίες ,ούτε λόγος για μέτρα ασφαλείας ,ούτε τα στοιχειώδη μέσα ατομικής εργασίας υπήρχαν. Όπως δηλώνει και την αμέριστη συμπαράσταση του ,και αλληλεγγύη στους συγγενείς του Έλληνα οικοδόμου, που αυτή την ώρα δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή διασωληνωμένος στην εντατική του Τζανείου Νοσοκομείου στον Πειραιά, μετά από πτώση από μεγάλο ύψος σε χώρο των Village cinemas ,όπου την ευθύνη των εργασιών συντήρησης έχει η εταιρεία REDEX. Η έλλειψη μέτρων προστασίας είναι εμφανής και σε αυτή την περίπτωση. Ένας εργαζόμενος μόνος του σε μια σκάλα χωρίς κάποιον να την κρατάει έστω. Ο ισολογισμός της εταιρείας δεν άντεχε μάλλον να δώσει άλλο ένα μεροκάματο ώστε να ανέβει με περισσότερη ασφάλεια στην σκάλα.

Η εταιρεία έχει μεγάλες ευθύνες όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ που για τα κέρδη όσων κονομάνε και στον χώρο των κατασκευών έχει αφήσει την κατάσταση ανεξέλεγκτη, γιατί δεν κάνει και τίποτα για να την μαζέψει. Επανειλημμένα το Συνδικάτο μας και η Ομοσπονδία μας, έχουν επισημάνει στην κυβέρνηση τους κινδύνους για τους εργαζόμενους από την έλλειψη ελέγχων, σαν αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής των ελεγκτικών μηχανισμών όπως το ΣΕΠΕ, αλλά και της άρνησης του Υπουργείου Εργασίας της σύστασης μικτών επιτροπών ελέγχου, με την συμμετοχή εκπροσώπων και των εργαζομένων. Όπως έχουμε επισημάνει και στους εργαζόμενους στις κατασκευές (κάτι που το ξέρουν κι οι ίδιοι) και επαληθευόμαστε με τραγικό τρόπο κάθε φορά πως η κατάσταση στους χώρους δουλειάς, έχει γίνει άκρως επικίνδυνη, για την ζωή μας και την σωματική μας ακεραιότητα. Τους προτρέπουμε και πάλι να μην δέχονται να εργαστούν αν διαπιστώνουν την έλλειψη των μέτρων ασφαλείας που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους, και να έρχονται σε επικοινωνία με το Συνδικάτο μας.

Ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι εργάτες είναι βαρύς. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας με την απραξία τους και την σιωπή τους, υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας που  με το ένα χέρι σκορπάει τον κλεμμένο ιδρώτα των εργατών και με το άλλο τον θάνατο.

Έλληνες και μετανάστες επιβάλλεται να συσπειρωθούμε στο Συνδικάτο μας , να το δυναμώσουμε κι άλλο στους χώρους δουλειάς, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή νέας ΣΣΕ για καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και αποδοχών με βασικό αίτημα 7ωρο-5νθημερο-35ωρο,κόντρα στους αντεργατικούς νόμους της 10ωρης, 13ωρης δουλειάς, την εντατικοποίηση της εργασίας που είναι και κατεύθυνση της ΕΕ που κάνουν τις συνθήκες ακόμα χειρότερες και υλοποιούν και η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...