Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Καβάλας: Γονείς και εκπαιδευτικοί πέτυχαν το σπάσιμο πολυπληθούς τμήματος

Δημοσιεύτηκε στις

“Σπάσιμο” πολυπληθούς τμήματος στην Καβάλα μετά από κινητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών

Γονείς και εκπαιδευτικοί του Δ.Σ. Αμυγδαλεώνα, με τη στήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας, πέτυχαν με την κινητοποίησή τους (που διήρκησε μια βδομάδα και κορυφώθηκε με παράσταση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας) τη δέσμευση της Διεύθυνσης Π.Ε. για χωρισμό πολυπληθούς τμήματος, παρά τους σχεδιασμούς Δ/νσης και  Υπουργείου.

Από τη Δευτέρα 2/9 ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου γνώριζε ότι θα εγγραφεί ακόμη ένας μαθητής στην τάξη του πολυπληθούς (25 μαθητές) τμήματος. Εγγράφως την ίδια μέρα ο σύλλογος διδασκόντων ζήτησε από τη Διεύθυνση να χωρίσει το τεράστιο τμήμα ως 26άρι σε δύο λειτουργικά τμήματα. Η απάντηση που πήρε (προφορικά) ήταν ότι από 26 έως 30 μαθητές το τμήμα δε σπάει και οι “επιπλέον” μαθητές θα φοιτούν σε διπλανά σχολεία. Τις επόμενες ημέρες έως τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη, παρά τις αγωνιώδεις ερωτήσεις και κινήσεις εκπαιδευτικών και γονέων δε δόθηκε έγκριση στο να εγγραφεί ο μαθητής στο σχολείο. Σε μεγάλη ανησυχία βρέθηκαν και οι γονείς του μαθητή που επιθυμούσαν να γράψουν το παιδί στο σχολείο όπου ανήκει με βάση τη νέα τους διεύθυνση.

Έτσι, στις 9 Σεπτέμβρη, γονείς και εκπαιδευτικοί κλιμάκωσαν τις ενέργειές τους σε μια συνάντηση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Δ/ντριαςΕκπ/σης Καβάλας. Ως αποτέλεσμα της αποφασιστικής στάσης που κράτησαν γονείς και εκπαιδευτικοί και παρά την αρνητική στάση που αρχικά υπήρχε από πλευράς της Δ/νσης το θέμα έληξε αισίως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. Είναι μια νίκη της διεκδικητικής στάσης γονιών και δασκάλων.

Σε όλη τη χώρα, εκπαιδευτικοί και γονείς αντιστέκονται στη μεγάλη υποβάθμιση των σχολείων και της δημόσιας παιδείας. Συνάδελφοι, χέρι χέρι με τους γονείς των μαθητών μας θα ανατρέψουμετα σχέδιά τους, δηλαδή σχολεία υποβαθμισμένα, υποχρηματοδοτούμενα, κατηγοριοποιημένα και “αυτονομημένα” έτσι ώστε να κυνηγάνε χορηγούς και δωρεές.

 Δεν θα τους περάσει! Είναι μόνοι τους και είμαστε όλοι μας!

 

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Για τη στήριξη και αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!...

Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone – 360 Connect και λθ: Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα

Συνεδρίασε στις 11/9 το ΔΣ του Σωματείου μαζί με τις Σωματειακες Επιτροπές σε Χαλάνδρι...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής: Σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου «Γεώργιος Ραφιάς» στο Λαύριο

Εικόνες ντροπής ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης,  αυτές τις ημέρες...