Σύλλογος Επιτυχόντων Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ: 12 Σεπτέμβρη Διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Εσωτερικών

Δημοσιεύτηκε στις

Σας ενημερώνουμε ότι στις 12/9 και ώρα 11:00, ο Σύλλογος Επιτυχόντων Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΣ με αίτημα συνάντηση με τον Υπουργό. Επισυνάπτονται οι θέσεις του Συλλόγου μας σχετικά με το νέο νομοσχέδιο.

Σύντομο ιστορικό

Στις 4 Μαρτίου του 2023, έλαβε χώρα ο Πρώτος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2Γ/2022 (ΦΕΚ 75 – τεύχος ΑΣΕΠ 2022), στον οποίο εξετάστηκαν 76.799 υποψήφιοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Από αυτούς, μόνο οι 14.832 (19,3%), πέρασαν τη βάση, πιο συγκεκριμένα 12.691 ΠΕ και 2146 ΤΕ, σχηματίζοντας τη λεγόμενη «δεξαμενή των επιτυχόντων», από την οποία θα έπρεπε να στελεχωθεί η δημόσια διοίκηση ολόκληρης της χώρας. Μετά την πραγματοποίηση του διαγωνισμού, δεν έλειψαν και διθυραμβικές δηλώσεις, όπως εκείνη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος στις 22/3/2023 και στην εκπομπή του Σ. Θεοδωράκη ανέφερε πως 75.000 συμπολίτες μας έδωσαν εξετάσεις για να έχουμε μια δεξαμενή 12.000 προσλήψεων.

Έκτοτε έχει περάσει πάνω από ένα έτος, έχουν εκδοθεί 3 μόνο προκηρύξεις για τους επιτυχόντες του διαγωνισμού, έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός για λιγότερους από 100 ανθρώπους ενώ βρίσκονται σε αναμονή διορισμού περίπου άλλες 3000 επιτυχούσες και επιτυχόντες. Οι διορισμοί που αναμένονται και οι οποίοι αντιστοιχούν περίπου στο 1/4 του συνόλου της δεξαμενής, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις που βιώνει ο δημόσιος τομέας σε ολόκληρη τη χώρα. Άραγε τους νοιάζει; Όσο το κράτος υπολειτουργεί από τα οργανικά κενά, 10.000 άνθρωποι παραμένουν αδιόριστοι!

Απαιτούμε

Διορισμό όλων των επιτυχόντων χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους

Να μην διεξαχθεί κανένας 2ος διαγωνισμός όσο οι επιτυχόντες του 1ου διαγωνισμού παραμένουν αδιόριστοι

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζ. στην Εταιρία Κτιριακές Υποδομές: Επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο κια στη σχολική στέγη με …σοβαντίσματα

Αυτές τις μέρες, προφανώς λόγω έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση εξήγγειλε «παρεμβάσεις...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ο Σκλαβενίτης υπεράνω νόμων και του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας & Υγείας στην εργασία!

Τρίτη 10 Σεπτέμβρη ήταν προγραμματισμένος έλεγχος από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών και εκπροσώπου εργαζομένων μετά...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά

Συνάδελφοι γονείς στον κλάδο της ενέργειας, Ευχόμαστε στους γονείς και τους μαθητές καλή αγωνιστική χρονιά...