Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής: Αγωνιζόμαστε για την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά μας

Δημοσιεύτηκε στις

Καλή δύναμη στους συναδέλφους γονείς!
Αγωνιζόμαστε για την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά μας!

Η σχολική χρονιά ξεκινάει και χιλιάδες εργαζόμενοι γονείς και στον κλάδο μας είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι. Η κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η παιδεία στην Ελλάδα, είναι τραγική. Μια διαχρονική υποβάθμιση, στην οποία έβαζε κάθε κυβέρνηση, οποιουδήποτε χρώματος, το λιθαράκι της, ώστε να οδηγηθούμε σήμερα σε ένα σχολείο, που ουσιαστικά δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του. Δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης γιατί:

• Οι δημοτικοί παιδικοί/βρεφικοί σταθμοί έχουν ελάχιστες θέσεις και τα τροφεία είναι δυσβάστακτα. Την περσινή χρονιά μόνο το 1/3 των βρεφών έλαβαν voucher για να μπουν σε βρεφικό σταθμό. Ακόμα και όσοι έλαβαν το voucher όμως, δεν βρήκαν απαραίτητα θέση σε βρεφικό/παιδικό σταθμό. Χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να πληρώσουν αδρά τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό.
• Οι γονείς είναι απελπισμένοι ψάχνοντας μόνοι τους να λύσουν το που και με ποιον θα είναι το παιδί τους όσο δουλεύουν. Αντί να είναι εξασφαλισμένο στον 21ο αιώνα, από το κράτος το δικαίωμα όλων των παιδιών στην προσχολική αγωγή και φροντίδα που θα παρέχεται δωρεάν σε δομές δημόσιες, σύγχρονες, που θα λειτουργούν με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, σε κατάλληλα κτίρια, με ό,τι υλικά και μέτρα απαιτούνται, για να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία τους.
• Τα σχολεία φέτος ανοίγουν με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς. Με συγχωνεύσεις τμημάτων και στοιβαγμένους 25-30 μαθητές σε κάθε αίθουσα. Σε κτίρια που έχουν χρόνια να συντηρηθούν, που δεν έχουν περάσει αντισεισμικούς ελέγχους, που με τις πρώτες βροχές  οι μαθητές βγαίνουν με βάρκες! Που στους καύσωνες τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί λιώνουν στη ζέστη και στο κρύο, κρυώνουν γιατί δεν έχουν πετρέλαιο να λειτουργήσει η θέρμανση. Αυτή η κατάσταση πραγματικά υποβαθμίζει την μορφωτική διαδικασία.
• Με το άνοιγμα των σχολείων οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να αγοράσουν τα σχολικά, να πληρώσουν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών , την λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, παράλληλη στήριξη, την μεταφορά προς το σχολείο όταν δεν υπάρχει η σχολική μεταφορά, την επαφή τους με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, στο πλαίσιο της γύμνιας των κρατικών δωρεάν υποδομών. Με ήδη τσακισμένο εισόδημα, που πλήττεται από την ακρίβεια.

Συνάδελφοι, αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να την ανεχτούμε. Κανείς να μην τη θεωρήσει δεδομένη. Ερχόμαστε σε επαφή με το συνδικάτο μας, παλεύουμε και μέσα από αυτό, μαζί  και με τους συλλόγους γονέων, τις ομάδες γυναικών της ΟΓΕ για την εκπαίδευση που αρμόζει στα παιδιά μας.

Διεκδικούμε:
• Έκτακτο επίδομα 300€ ανά παιδί σε όλους τους εργαζόμενους με παιδιά σε κάποια από τις βαθμίδες εκπαίδευσης με το άνοιγμα των σχολείων.
• Κάλυψη του κόστους των παιδικών και βρεφικών σταθμών .
• Υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα εξασφαλίζει αυξήσεις στο μισθό μας, τις άδειες, τον ελεύθερο χρόνο, το χρόνο με τα παιδιά, την οικογένεια, τους φίλους

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...