Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΣΤΑ.ΣΥ: Δεν χαρίζουμε σε κανένα το δικαίωμά μας στο ωράριο

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους που στάθηκαν απέναντι στην προσπάθεια επιβολής εργοδοτικής αυθαιρεσίας από τη διοίκηση. Τη Δευτέρα 8/9 σύσσωμα τα τμήματα της προληπτικής και “βαριάς” συντήρησης  των αμαξοστασίων Σεπολίων και Ελαιώνα έκαναν σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να δεχθούν καμιά αυθαίρετη βλαπτική μεταβολή στο ωράριό εργασίας τους από τη διοίκηση. Δεν πρόκειται να δεχθούν να φορτωθούν στις πλάτες τους, για άλλη μία φορά, οι επιλογές της διοίκησης και των κυβερνήσεων. Επιλογές που έχουν ως συνέπεια έλλειψη ανταλλακτικών και τρένων, μειωμένα δρομολόγια, ταλαιπωρία για τους επιβάτες, και όλο και μεγαλύτερους κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλεια όλων μας.

Η πρόθεση της διοίκησης να αλλάξει μονομερώς το ωράριο εργασίας στην προληπτική συντήρηση, βρήκε τοίχο στην αποφασιστική στάση των εργαζομένων. Αυτή η αγωνιστική και σθεναρή στάση τους είχε ως αποτέλεσμα να αναγκάσει τη διοίκηση να πάρει πίσω την απόφασή της, μέχρι νεωτέρας. Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι, ακόμα πιο αποφασισμένοι και ενωμένοι, να μην βάλουν νερό στο κρασί τους και να μην κάνουν βήμα πίσω από την υπεράσπιση του δικαιώματός τους.

Η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους συναδέλφους στηρίζοντας έμπρακτα τις αποφάσεις των εργαζομένων, απέναντι στη βλαπτική μεταβολή των όρων δουλειάς και ζωής που ήθελε να επιβάλλει η διοίκηση με το έτσι θέλω. Βρεθήκαμε στο πλευρό τους, στη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους. Η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα και η αγωνιστικότητα που κυριάρχησαν από το πρωί στο χώρο της “βαριάς συντήρησης” στα Σεπόλια, δείχνουν ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να καταφέρουν οι εργαζόμενοι μικρές και μεγάλες νίκες.

Ο κάθε συνάδελφος έβγαλε τα συμπεράσματά του για το ποιες δυνάμεις, ποιοι συνδικαλιστές, βρίσκονται πραγματικά και ουσιαστικά δίπλα του και ποιοι εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα της διοίκησης, αφού η εργοδοτική πλειοψηφία του ΣΕΛΜΑ «έλαμψε» με την απουσία της, παρά τα επανειλημμένα καλέσματα των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν χαρίζουμε σε κανένα το δικαίωμά μας στο ωράριο και την ικανοποίηση των αναγκών της οικογένειάς μας.

  • Έχουμε ανάγκη για αυξήσεις στο μισθό και περισσότερο χρόνο για τις οικογένειές μας. Δεν έχουμε ανάγκη από περισσότερη δουλειά.
  • Έχουμε ανάγκη για σταθερό ωράριο, όχι αυθαίρετες αλλαγές και ανασφάλεια
  • Έχουμε ανάγκη για ένα ταξικό, μαζικό, μαχητικό σωματείο και όχι φερέφωνο της διοίκησης

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλ. Υπουργείου Εμπορίου – Σύλλογος Υπαλ. Υπ. Ενέργειας : Επιστολή προς ΣΕΠΕ

Αξιότιμοι κύρίοι / αξιότιμες κυρίες, Με τη παρούσα ζητάμε την άμεση διεξαγωγή ελέγχου τήρησης της...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Λάρισας: 12 Σεπτέμβρη όλοι στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση

Συνάδελφε – ισσα, Εργαζόμενε -η, στον κλάδο του γάλακτος, των ποτών και των τροφίμων στο...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Για τη νέα σχολική χρονιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, γονείς Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η...