Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 11 Σεπτέμβρη κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες επιδίδεται σε ένα κρεσέντο αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, βάζοντας στο στόχαστρο ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Προχωρά στο κλείσιμο και την συγχώνευση 1.000 και πλέον τμημάτων πανελλαδικά και στην δημιουργία τμημάτων με πάνω από 28 μαθητές, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Χωρίς να λαμβάνεται καν υπόψη ότι ανάμεσα τους υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και χωρίς το αναγκαίο διδασκαλικό προσωπικό. Αγνοώντας κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, σύγχρονη επιστημονική μελέτη, μαζί με τις γνωματεύσεις του ίδιου το ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης).

Εδώ στη Λέσβο, αφού συγχώνευσαν μέσα στο καλοκαίρι τμήματα στο Ειδικό Σχολείο Μυτιλήνης, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, το Δημ. Σχολείο Βαρειάς, το Δημ. Σχολείο Καλλονής και το Δημ. Σχολείο Παναγιούδας, το Υπουργείο Παιδείας επανήλθε, απαιτώντας τη συγχώνευση τριών επιπλέον τμημάτων: στο 10ο Δημ. Σχολείο Μυτιλήνης, στο 2ο Νηπιαγωγείο Πλωμαρίου και στο 9ο Δημ. Σχολείο Μυτιλήνης για δεύτερη φορά.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καταδικάζει αυτή την πολιτική στη λογική της πλήρης εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της παιδείας και δυναμώνει τον αγώνα μαζί με τους καθηγητές, τους δασκάλους και το γονεϊκό κίνημα, μαζί με τα παιδιά μας να παλέψουμε για το σχολείο που τους αξίζει.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 12.30 μ.μ. έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

                                 

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Ανακοίνωση για απόλυση ΑΜΕΑ από the mart

Άλλη μία απόλυση συναδέλφισσας ΑΜΕΑ έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες καταγγελίες που έχουμε κάνει...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Φθιώτιδας: Για την προσπάθεια παρέμβασης “σωματείου μαϊμού” στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παρέμβασης "σωματείου-μαϊμού" στον χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών Το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Απαιτούμε την ακύρωση της απόφασης για τις περικοπές των

Με μια απόλυτα αυθαίρετη ενέργεια ο ΕΦΚΑ προχώρησε στην μείωση των ήδη επανυπολογισθεισών συντάξεων...