Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 11 Σεπτέμβρη κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες επιδίδεται σε ένα κρεσέντο αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, βάζοντας στο στόχαστρο ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Προχωρά στο κλείσιμο και την συγχώνευση 1.000 και πλέον τμημάτων πανελλαδικά και στην δημιουργία τμημάτων με πάνω από 28 μαθητές, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Χωρίς να λαμβάνεται καν υπόψη ότι ανάμεσα τους υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και χωρίς το αναγκαίο διδασκαλικό προσωπικό. Αγνοώντας κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, σύγχρονη επιστημονική μελέτη, μαζί με τις γνωματεύσεις του ίδιου το ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης).

Εδώ στη Λέσβο, αφού συγχώνευσαν μέσα στο καλοκαίρι τμήματα στο Ειδικό Σχολείο Μυτιλήνης, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, το Δημ. Σχολείο Βαρειάς, το Δημ. Σχολείο Καλλονής και το Δημ. Σχολείο Παναγιούδας, το Υπουργείο Παιδείας επανήλθε, απαιτώντας τη συγχώνευση τριών επιπλέον τμημάτων: στο 10ο Δημ. Σχολείο Μυτιλήνης, στο 2ο Νηπιαγωγείο Πλωμαρίου και στο 9ο Δημ. Σχολείο Μυτιλήνης για δεύτερη φορά.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καταδικάζει αυτή την πολιτική στη λογική της πλήρης εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της παιδείας και δυναμώνει τον αγώνα μαζί με τους καθηγητές, τους δασκάλους και το γονεϊκό κίνημα, μαζί με τα παιδιά μας να παλέψουμε για το σχολείο που τους αξίζει.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 12.30 μ.μ. έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

                                 

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Για τη πραγματοποίηση λευκής νύχτας

Η πραγματοποίηση της ‘λευκής νύχτας‘, ιδιαίτερα σε συνθήκες  που ο λαός στενάζει από την...

Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Για το κλείσιμο και την συγχώνευση σχολικών τμημάτων

Ως εργαζόμενοι στον Ιδιωτ. Τομέα στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Για την ΚΥΑ για το κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής στις άγονες περιοχές

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσαν με τυμπανοκρουσίες την έκδοση της «πολυαναμενόμενης»  εδώ...