ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Καταγγελία για το χτύπημα με ΜΑΤ εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΜΑΤ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που χτύπησε με ΜΑΤ και χημικά την συγκέντρωση ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΣΓΜΕ, δηλαδή εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 4/9/2024. Η κυβέρνηση επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους που παλεύουν ενάντια στις συγχωνεύσεις χιλιάδων τμημάτων με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή.

Ο  Υπουργός Παιδείας, έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στο κλείσιμο και την συγχώνευση χιλιάδων τμημάτων, τόσο στα γενικά Λύκεια και γυμνάσια, όσο και στα ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον, αναγκάζοντας έτσι τους μαθητές να αλλάζουν σχολείο, άλλα και ειδικότητα, εγκαταλείποντας βίαια τα όνειρα τους. Το υπουργείο Παιδείας αγνοεί κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, σύγχρονη επιστημονική μελέτη, μαζί με τις γνωματεύσεις του ίδιου το ΚΕΔΑΣΥ. Αγνοεί ακόμα τις συνεχιζόμενες εγγραφές των μαθητών και τις εξετάσεις των μετεξεταστέων, τα οποία θα αλλάξουν τα δεδομένα σχετικά με τα τμήματα.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν την επίθεση, να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους γονέων, μαζί με τα μαθητές μας, να παλέψουμε για το σχολείο που μας αξίζει.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...