Ομιλία του Μοχάμεντ Ικναΐμπι, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Δημοσιεύτηκε στις

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Σας μεταφέρουμε θερμούς, αγωνιστικούς χαιρετισμούς εκ μέρους της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών και εκ μέρους των εργατών και του λαού της Παλαιστίνης που στέκονται με περηφάνια και αξιοπρέπεια απέναντι στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους,  και παρά την πολιορκία, τις συνωμοσίες και την πλήρη καταστροφή, εξακολουθούν με όλες τις δυνατότητες που διαθέτουν να αγωνίζονται με δύναμη και αποφασιστικότητα για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση όπως όλοι οι λαοί του κόσμου. Σας ευχαριστούμε όλους και ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ και τα Συνδικάτα για την συνεχή  υποστήριξη και αλληλεγγύη και τη σταθερή και ειλικρινή υποστήριξη σας.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Εδώ και 76  χρόνια  οι Ισραηλινές  δυνάμεις  κατοχής  διαπράττουν αμέτρητα φριχτά εγκλήματά εις βάρος των Παλαιστινίων.  Μόνο στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023 και κατά τη διάρκεια έντεκα μηνών συνεχών βομβαρδισμών, η ισραηλινή κατοχή έχει ρίξει πάνω από 100 χιλιάδες τόνους ισχυρών εκρηκτικών σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 360 km2. Κάτι που οδήγησε στην πλήρη καταστροφή του 85% της Λωρίδας της Γάζας και όλων των εγκαταστάσεων   ζωτικής σημασίας και όπου περισσότεροι από 40 χιλιάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 90 χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν και όπου υπάρχουν πάνω από 10 χιλιάδες ακόμα αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια. Όλα αυτά τα εγκλήματα διαπράττονται από το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού με την υποστήριξη και την ενθάρρυνση των ιμπεριαλιστών συμμάχων του, οι οποίοι το προμηθεύουν με κάθε είδους θανατηφόρα όπλα και του παρέχουν οικονομική υποστήριξη και πολιτική κάλυψη σε διεθνές επίπεδο. Μπροστά στη σιωπή της παγκόσμιας κοινότητας που είναι ανίκανη να φέρει εις πέρας τα ηθικά και ανθρωπιστικά της καθήκοντα και να βάλει τέλος στα συνεχιζόμενα εγκλήματα της γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας, που ξεπέρασε σε βαρβαρότητα τα εγκλήματα όλων των εποχών, και που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά ολόκληρες γενιές και οικογένειες εξαλείφθηκαν. Την ίδια ώρα οι φονικές Ισραηλινές επιδρομές στην Δυτική Όχθη συνεχίζονται και από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα,  πάνω από 685 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβάνοντας γυναίκες και παιδιά,  σκοτώθηκαν σε επιθέσεις και εισβολές του ισραηλινού στρατού και των εποίκων, και πάνω από 5600 τραυματίστηκαν και 10500 συλλήφθηκαν και 24 αιχμάλωτοι  πέθαναν υπό Ισραηλινή κράτηση από βασανιστήρια και έλλειψη ιατρικής φροντίδας. Παράλληλα εξακολουθούν συστηματικά να καταστρέφουν όλες τις βασικές υποδομές και να κόβουν τα δέντρα να σφάζουν τα ζώα και να καίνε τα χωράφια ,τα σπίτια και τα χωριά,  με στόχο τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων κατοίκων και την επέκταση και ανέγερση νέων εποικισμών .

Αγαπητοί σύντροφοι,

Με λίγα λόγια ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει το μακελειό των Παλαιστινίων και σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή στην Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη. Όλες οι δήθεν προσπάθειες για σύναψη συμφωνίας για να σταματήσει ο πόλεμος είναι ψευδείς,  και είναι ένα αμερικανικό τέχνασμα για να δοθεί στον Νετανιάχου  αρκετός  χρόνος για να συνεχίσει τα εγκλήματά του.

Αγαπητοί  σύντροφοι,

 Παρά αυτό το πρωτοφανές έγκλημα της ισραηλινής φονικής μηχανής, σας διαβεβαιώνουμε ότι ο λαός μας θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τη νίκη και την ελευθερία.

 Όλοι μαζί να απαιτήσουμε να σταματήσει η γενοκτονία  κατά των Παλαιστινίων και να δοθεί τέλος στην κατοχή,  και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την απόσυρση όλων των δυνάμεων κατοχής από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη και την ίδρυση του Ανεξάρτητου αληθινού Παλαιστινιακού Κράτους, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα πάτρια εδάφη τους .

Ευχαριστούμε εσάς και όλους τους  αγωνιστές  που στάθηκαν δίπλα στον αγώνα μας. Με την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας, αντλούμε την δύναμη .  Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στα εγκλήματα της Κατοχής και των ιμπεριαλιστών.

Ζήτω η αλληλεγγύη και οι αγώνες των λαών!

Περισσότερα

Ομιλία του Θανάση Κουτσουρά, γραμματέας Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

  Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, φοιτητές Χαιρετίζουμε τα αδέρφια μας από τη ΛΑΡΚΟ, που...

Ομιλίες στη συγκέντρωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους τις ομιλίες από την συγκέντρωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ.  ΒΙΝΤΕΟ Γιάννης Νιβορλής, ...

Παρέμβαση του Χρήστου Καραχρήστου, Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση για τον εργάσιμο χρόνο

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές. Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας αποτελεί βασικό πυλώνα των...