ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς -Ιθάκης : Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη 4/9/2024, μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ ΚΙ, πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς ως μια πρώτη αντίδραση για  όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.   

Οι εκπαιδευτικοί  κατήγγειλαν τόσο το κλείσιμο 12 τμημάτων στο νησί, όσο και την τραγική κατάσταση στην σχολική στέγη (τα μισά και πλέον σχολεία φιλοξενούνται σε κοντέινερ), τα προβλήματα στην ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα σχεδόν τα σχολεία του νομού, τα προβλήματα διαβίωσης των πρωτοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τα διαφαινόμενα προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών, τις μεγάλες περικοπές στην χρηματοδότηση των σχολείων, την κωλυσιεργία στην ίδρυση  μουσικού σχολείου στο νομό, την ασυδοσία της διοίκησης και του ΠΥΣΔΕ στις τοποθετήσεις- διαθέσεις – αναθέσεις κ.α. των εκπαιδευτικών που αναγκάζονται να λειτουργούν σε 4 και πλέον σχολεία  κ.α.

Αναδείχτηκαν οι κίνδυνοι που προκύπτουν από το στοίβαγμα μαθητών σε 26άρια και 27άρια τμήματα για  την ασφάλεια των μαθητών σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή και την υγεία τους λόγω αυξημένου κινδύνου μετάδοσης νοσημάτων, ειδικά για όσους μαθητές στεγάζονται σε κοντέϊνερ. Αναδείχτηκε επίσης και το γεγονός της υποβάθμισης της παρεχόμενης μόρφωσης στα πολυπληθή τμήματα, ιδιαίτερα σε αυτά που περιλαμβάνουν μαθητές ειδικής αγωγής.

Κοινός παρονομαστής όλων των προβλημάτων αναδείχτηκε η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης , που λειτουργεί και για την Παιδεία στη λογική κόστους – οφέλους.

 Η προσπάθεια συγκάλυψης από την μια και απόσεισης των ευθυνών από την άλλη  που επιχειρήθηκε συστηματικά από την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης για όλα τα ζητήματα, είχε στόχο να αθωώσει και να εξωραΐσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική στα πλαίσια της λογικής  του υπουργού παιδείας κ. Πιερακάκη που ισχυρίζεται ότι με το κόψιμο 1000 και πλέον τμημάτων πανελλαδικά «θα εξορθολογήσει» την εκπαίδευση. Για άλλη μια φορά, η Διεύθυνση, κρύφτηκε πίσω από την υποχρέωση εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής νομοθεσίας, αρνούμενη ουσιαστικά  να δώσει λύση στα σοβαρά προβλήματα.

Ως εκπαιδευτικοί  αναδείξαμε σε όλους τους τόνους  ότι δεν θα ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση, δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς του υπουργείου. Στα πλαίσια αυτά το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε με όλο το εκπαιδευτικό και το εργατικό- Λαϊκό κίνημα να διεκδικήσουμε την αναστολή της περικοπής των τμημάτων στο νομό, μέτρα για την αναβάθμιση της σχολικής στέγης και την ασφάλεια στα σχολεία στο νομό, την αξιοπρεπή διαβίωση των εκπαιδευτικών κ.α.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και τους μαθητές μας σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα για την παιδεία των σύγχρονων αναγκών μας!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για το εργατικό ατύχημα σε εργολαβία στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες

Εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε στοά που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, όταν εργαζόμενος...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την επαναλειτουργία της

Για την κατάσταση που επικρατεί στις οικογένειες των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ και στα ΛΑΡΚΟΧΩΡΙΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Καταγγέλλει την επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την προχθεσινή επίθεση με χημικά και ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς,...